SOCIETE GENERALE SI-A MUTAT CAPITALA ONLINE LA BUCURESTI
6/6190
calendar_month 13 Dec 2007, 00:00
Angajatii BRD au primit 10-15% in plus la salariu pentru a fi relocati intr-un nou sediu, in Berceni.
BRD-Groupe Societe Generale a investit peste 15 milioane de euro intr-un centru informatic din Bucuresti, de unde vor fi coordonate toate actiunile de servicii bancare pe Internet ale filialelor grupului SocGen din afara Frantei, a declarat presedintele bancii, Patrick Gelin (foto).
Centrul de productie informatica este situat in cartierul Berceni, este echipat cu 280 de servere si 100 de echipamente de retea si serveste 80 de aplicatii informatice ale BRD si ale filialelor bancii. Constructorul proiectului este compania Arcom, iar de partea de proiectare s-a ocupat Avangarda. Pentru partea de tehnologie si IT, BRD a lucrat cu IBM, OBS si Cronus.
Centrul are 100 de angajati, dintre care 95 provin din interiorul BRD. Angajatilor relocati le-au fost marite salariile cu 10-15%, potrivit reprezentantilor bancii.
BRD a devenit in 1999 prima banca comerciala privatizata in Romania, in momentul in care a fost preluata de Societe Generale, care detine in prezent 58,32% din actiunile bancii. La nivel mondial, Societe Generale are 120.000 de angajati in 77 de tari.
In Romania, BRD-Groupe Societe Generale are in prezent active de peste 10 miliarde de euro si peste 2,3 milioane de clienti. BRD figureaza cu a doua capitalizare la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB), de aproximativ 5,5 miliarde de euro.
Sursa : Cotidianul.ro