Solutii si idei pentru amenajarea confortabila a camerei de camin
3/38914
calendar_month 10 Ian 2022, 00:00
Viața de student este poate una dintre cele mai frumoase etape din viața fiecărui tânăr. În afara stresului generat de examene, orizonturile care se deschid și oportunitățile de a acumula experiență și, nu în cele din urmă de a te distra, pe care le poți avea în timpul studenției sunt unice. Dar, pentru studenții care locuiesc în căminele campusurilor universitare intervine o problemă suplimentară generată de spațiul de locuit.

Deși perioada de ședere la cămin în timpul studenției poate fi o experiență de neuitat, de care mulți își vor aminti cu nostalgie tot restul vieții, există totuși și o serie de dificultăți care trebuie trecute încă din primele zile de acomodare. În primul rând este vorba de traiul în comun cu unul sau mai mulți colegi de cameră, un nou mod de viață cu care poate nu ești deja obișnuit. În acest sens intervin problemele generate de locul prea mic și de păstrarea unui spațiu personal adecvat unei bune conviețuiri și unei calități decente a traiului. Majoritatea camerelor de cămin sunt considerabil mai mici decât cele de acasă, iar eficientizarea spațiului interior este un prim pas spre asigurarea ergonomiei traiului în perioada cursurilor și a examenelor.

Iată câteva idei și soluții de eficientizare a spațiului limitat dintr-o cameră de cămin

- Rafturi pentru o ergonomie superioară a spațiului

Nevoia de spațiu de depozitare într-o cameră de cămin este una serioasă. Nu doar că vei avea de stocat o mulțime de cărți, manuale și caiete, multe dintre ele ocupând, în funcție de specializarea pe care o studiezi, un spațiu considerabil din punctul de vedere al volumului, dar mai este nevoie și de loc asigurat unui birou de studiu sau de scris pe care să poată încape în condiții mulțumitoare cel puțin un laptop și o serie de elemente de birotică.

Soluția la această problemă poate consta în adăugarea câtorva rafturi pe care le poți dimensiona și prelucra, în funcție de nevoie, cu ajutorul unui dulgher sau tâmplar ori, dacă ești priceput în bricolaj și proiecte DIY, le-ai putea realiza chiar și singur. Ai nevoie doar de materiale de calitate, de exemplu plăcile din pal melaminat de la Regency Company fiind o soluție excelentă pentru acest obiectiv. Odată poziționate rafturile, acestea vor oferi un aspect modern și ergonomic spațiului camerei și vor crea o ordine în haosul obiectelor de studiu necesare vieții de student.

- Apelează la paturi mobile, extensibile sau supraetajate

Paturile dintr-o cameră de cămin sunt elemente necesare pentru asigurarea unei odihne de calitate și aceste piese de mobilier ar trebui să fie confortabile pentru a avea un somn odihnitor. Totuși, patul poate ocupa un spațiu semnificativ din totalul disponibil al încăperii iar problema devine mai spinoasă dacă este vorba de 2 sau mai mulți ocupanți a camerei. În acest caz se poate apela la o soluție modernă și eficientă dată de posibilitatea ca aceste elemente să poată fi strânse într-un mod cât mai simplu lângă pereți atunci când nu sunt folosite.- Găsește soluții inteligente de depozitare

Accesoriile, hainele și încălțămintea pot ocupa un spațiu destul de mare într-o cameră de cămin. Pentru a nu crea un haos din care să simți că nu mai poți ieși, o bună idee ar fi să apelezi la metode inteligente de aranjare și depozitare plasate în cele mai neașteptate locuri. De exemplu, rafturile textile de pantofi agățate în spatele ușii de baie sau de intrare, agățători de perete pentru poșete, eșarfe sau un dulap pliabil din material textil pot aduce ordinea atât de necesară într-un spațiu mic.

Așadar, viața de cămin nu ar trebui să plătească un tribut prea mare micilor necazuri date de spațiul redus de trai, iar timpul petrecut în acest loc poate genera, cu un mic efort, doar amintiri dintre cele mai plăcute.

Sursa foto: Pixabay.com