SPECIALIZARI INGINERESTI UNICE IN TARA, LA UBB
7/7143
calendar_month 01 Feb 2008, 00:00

Universitatea "Babes-Bolyai", din Cluj-Napoca, va avea in viitorul an universitar cateva specializari in premiera pentru Romania, a anuntat, ieri, rectorul UBB, Andrei Marga. Profesorul a explicat ca tehnologiile legate de industrii sunt o urgenta pe piata fortei de munca, prin urmare UBB se adapteaza cererii.


"Sunt specializari care nu sunt create in alte universitati, in politehnici sau medicina. Este vorba despre ingineria informatiei, biotehnologii industriale, geodezie sau dezvoltarea ingineriei mediului", a precizat Marga.


Rectorul a mentionat ca UBB are si alte specializari noi: "Administrarea afacerilor in industria ospitalitatii" (Facultatea de Business), "Terapia ocupationala" (la Psihologie) si "Arta sacra" si "Muzica religioasa" (Facultatea de Teologie Greco-Catolica).


De asemenea, la Filologie se va dezvolta studiul limbilor rare. "Trebuie sa ne orientam si spre Asia, pentru ca Asia este locul in care se intampla o mare parte a inovatiilor din stiinta si tehnologia mondiala. O tara ca Romania, daca nu si-ar dezvolta studiile asiatice, ar pierde", a punctat Andrei Marga.


Sursa : Gandul.info