studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Start-up Nation: Granturi de 200.000 de lei pentru IMM-uri. Buget, conditii de finantare si beneficiari

Start-up Nation: Granturi de 200.000 de lei pentru IMM-uri. Buget, conditii de finantare si beneficiari

2/204277
calendar_month 22 Iul 2022, 00:00
Antreprenorii care isi doresc extinderea afacerilor si cresterea performantelor business-urilor pot aplica pentru granturi, in cadrul celei de-a treia editii Start-up Nation care se lanseaza astazi.

Bugetul schemei de minimis si conditii de finantare

Potrivit comunicatului transmis de Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, incepand cu ora 10:00, aplicantii, cu profilul, userul si parola generate, vor completa, semna electronic, incarca si transmite formularul de inscriere, in cadrul celei de-a treia editii Start-up Nation.

Antreprenorii pot obtine fonduri nerambursabile in valoare de 200.000 de lei.

Inscrierile se vor putea efectua exlusiv online, pana la inceputul lunii septembrie. Pe aceasta cale, le multumesc tuturor partenerilor implicati in implementarea acestei masuri asteptate cu mult interes de sectorul IMM si, nu in ultimul rand, doresc sa le urez mult succes aplicantilor! La dispozitia dumnealor sta si un numar de call center, respectiv 0219059, la care pot apela pentru asistenta”, a transmis ministrul antreprenoriatului si turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Cererile vor fi finantate in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute. Aplicatii pot beneficia de maximum 100.000 de lei/beneficiar pentru crearea si mentinerea unui singur loc de munca prin intermediul programului sau maximum 200.000 de lei/beneficiar, daca isi asuma crearea si mentinerea a doua locuri de munca prin intermediul programului. Suma poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.

In 2022, pentru programul Start-up Nation este prevazut un buget total de 520.031.000 lei, impartit pe doua categorii: 500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation Romania si 20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora. Pot beneficia de finanatare microintreprinderile si intreprinderi mici si mijlocii infiintate dupa 01.01.2020. Fondurile vor fi utilizate pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, imbunatatirea performantelor economice, dezvoltare durabila, crestere economica inteligenta, sustenabila si incluziva, bazata pe digitalizare, inovare si pregatire antreprenoriala si creare de noi locuri de munca.

Rezultatele Start-up Nation, in editiile anterioare

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro