STUDENTII PLECATI IN SUA CU WORK AND TRAVEL AU ADUS IN TARA 35 MILIOANE DE DOLARI
5/5879
calendar_month 30 Nov 2007, 00:00
Studentii romani plecati anul acesta sa munceasca in SUA prin programul de schimb cultural "Work and Travel" au adus in tara 35 de milioane de dolari, numarul celor inscrisi in program fiind de 7.000, mai mare cu 45% fata de anul trecut, potrivit firmei de recrutare de personal American Experience.

"Cei 7.000 de studenti care au participat la programul Work and Travel in 2007, avand fiecare un venit mediu de 5.000 dolari pentru perioada vacantei de vara, au adus in Romania 35 de milioane de dolari. Numarul studentilor romani reprezinta 5% din totalul studentilor care participa la acest program" se arata in raportul companiei American Experience.

Pentru 2008 se estimeaza o crestere de 50% a numarului de studenti care vor pleca in Statele Unite prin Work and Travel deoarece compania American Experience a creat o forma de creditare pentru studentii care doresc sa se inscrie in program, dar nu isi pot acoperi costurile integral.

Work and Travel USA este un program de schimb cultural ce se desfasoara pe timpul vacantei de vara si este adresat studentilor, masteranzilor si doctoranzilor la zi.

Programul poate costa intre 590 si 890 de dolari, in functie de optiunile alese, la care se mai adauga taxele consulare si biletul de avion.

"Programul Work and Travel in Statele Unite este o oportunitate unica pentru studentii romani. Sa vezi America din studentie, sa poti lucra si castiga bani exact ca un american este o experienta unica in viata. Studentii romani s-au aratat mereu interesati de lucruri noi, care le pot schimba viata si care ii pot ajuta real in ascensiunea lor profesionala. Toate aceste lucruri justifica dezvoltarea si interesul pentru acest program in Romania" a declarat directorul general American Experience Romania, Mihai Paun.

American Experience este lider in Romania pe domeniul recrutarii fortei de munca si al programelor de schimb cultural pentru Statele Unite, avand o cota de 35% din totalul pietei de "work and travel". Piata de work and travel in Romania numara o cifra de afaceri de doua milioane de dolari anual

Sursa : Wall-street.ro