Studii vs. Experienta: Ce apreciaza mai mult angajatorii?
3/38883
calendar_month 10 Nov 2021, 00:00
Controversa prezentată nu este nici pe departe un subiect nou. Polemica “cunoştinţe versus experiență” este în continuă desfășurare de ceva ani, atingând noi cote în contextul ultimelor schimbări majore pe piața muncii datorate pandemiei Covid-19.

Prin urmare, tot mai mulţi oameni, în special tineri, se întreabă dacă terminarea unei facultăţi reprezintă încă o investiție utilă, ţinând cont de parcursul profesional al majorităţii persoanelor, care fie au sărit peste capitolul studii superioare sau activează în cu totul alt domeniu.

Mai mult, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Oxford, până în 2034, aproximativ 47% din locurile de muncă actuale vor dispărea. În mare parte, acest fenomen se va datora digitalizării din ce în ce mai prezente. Astfel, tema analizată generează întrebări pertinente.

Studii, job sau ambele variante?

Conform opiniei majoritare, obţinerea unei diplome vine la pachet cu venituri financiare considerabile, susţinând faptul că, educația formală oferă mai multe avantaje în comparație cu programele clasice de experiență de lucru, cum ar fi practica sau internshipul. Pe de altă parte, participanţii la un studiu realizat Harvard Business School sunt de altă părere.

Citeste articolul in continuare pe RisCo.ro