studentie.ro  » diverse » stiri » Studiu: 9 din 10 parinti sunt de acord cu introducerea educatiei antreprenoriale in scoli

Studiu: 9 din 10 parinti sunt de acord cu introducerea educatiei antreprenoriale in scoli

Publicat: 28 Feb 2022 | Vizualizari: 67

Romanii resimt din ce in ce mai mult nevoia de educatie financiara si de orientare antreprenoriala. Dorinta de a porni afaceri pe cont propriu si de a deveni independenti din punct de vedere economic s-a nascut in mintea tot mai multor romani in ultimii ani. Numai ca, in lipsa unei educatii precoce in acest sens, pasul este dificil, apare teama de necunoscut si de a risca. Tocmai de aceea, 9 din 10 parinti cer introducerea unor cursuri de educatie antreprenoriala in scoli, de la clase mici. Astfel, la varsta la care sunt pusi in fata primelor decizii privind cariera si viata profesionala, copiii vor fi mai pregatiti si mai responsabili in a-si gestiona finantele personale.

Educatia antreprenoriala, de interes in scoli

O materie care sa-i invete pe copii despre puterea banului, modul in care pot fi gestionate resursele financiare pentru dezvoltarea personala si profesionala, riscurile si avantajele investitiilor este necesara in sistemul educational din Romania, in contextul actual. Piata muncii nu mai este doar despre patron si angajat, program 8-16, ci despre variante alternative de lucru, freelancing, oportunitati de business. Cu cat se familiarizeaza mai devreme cu aceste concepte, cu atat mai pregatiti vor fi in viitor sa-si deschida propria afacere.

87% dintre parinti considera ca un curs de educatie antreprenoriala in scoala ar fi de interes pentru copii, in timp ce 67% au declarat ca fiii sau fiicele lor isi doresc propria afacere.

Grupul de initiativa in politici publice VERTIK si Kidprenor, in dialog cu Ministerul Educatiei, in parteneriat cu Reveal Marketing Research, au finalizat studiul national in randul parintilor cu privire la pregatirea copiilor pentru viata prin activitati practice scolare si extrascolare din copilarie, cu accent pe importanta dobandirii competentelor antreprenoriale si financiare. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 830 respondenti, la nivel national, urban, in randul utilizatorilor de internet. Studiul ofera premisele introducerii educatiei antreprenoriale ca disciplina obligatorie, in programa de invatamant.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00