Studiu: Tinerii viseaza la afaceri, dar nu dispun de resurse financiare.
calendar_month 15 Oct 2022, 00:00
Generatia Z sau generatia nativilor digitali viseaza la afaceri, are planuri marete, dar lipsa resurselor financiare si a educatiei antreprenoriale stau in calea tinerilor. Capabili de multitasking, cu viziune, realism si dorinta de munca, tinerii care fac parte din generatia 1995-2010 isi manifesta din ce in ce mai mult intentia de a porni pe calea antreprenoriatului. Potrivit studiului Insights PulseZ, 10% din tineri vor sa-nceapa o afacere in viitorul apropiat, dar nu au inca bani suficienti.
Visul de a fi propriul sef
In cadrul studiului Insights PulseZ, specialistii programelor nationale “Vreau sa Fiu Antreprenor” (VSFA) si “Insights” – parte a organizatiei Romanian Business Leaders (RBL), in colaborare cu agentia pentru studii de piata IZI data au analizat raspunsurile a peste 1.200 de tineri din Romania nascuti intre 1995 si 2010.
Cei mai multi dintre tinerii care au participat la sondaj au afirmat ca isi doresc sa isi deschisa propria afacere. Unii au intentia de a face acest demers chiar de anul viitor, altii raman inca la stadiul de vis, din lipsa de fonduri.
Tinerilor nu le lipsesc ideile si ambitia, ci altele sunt barierele pe care le resimt acestia in deschiderea unui busines. Mai exact, 78% mentioneaza lipsa resurselor financiare ca principal obstacol in calea tinerilor antreprenori, in timp ce pentru 66% dintre respondenti lipsa instruirii si a cunostintelor de antreprenoriat reprezinta un obstacol. 64% au mentionat lipsa mentorilor iar 56% vad ca piedica principala in deschiderea unei afaceri lipsa cunostintelor tehnice.
De ce isi doresc tinerii un business propriu?
Tinerii au fost intrebati in cadrul studiului si care ar fi sector in care si-ar deschide o afacere, daca ar dispune acum de fonduri. Cei mai multi au precizat zona de servicii de preparare si vanzare a mancarii, pe locul urmator s-a plasat domeniul imobiliarelor, iar 22% s-au opritentat spre sectorul IT-ul.
La intrebarea de ce isi doresc un business, 30% au precizat dorinta de a veni cu o contributie. Altii au motivat ca astfel pot face ceea ce le place (20%) si au posibilitatea de a castiga mai mult de un salariu (19%).
Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro
Noutati