TOP 10 DESTINATII DE VACANTA IN CARE SA INVETI LIMBI STRAINE
4/4720
calendar_month 18 Sep 2007, 00:00
Unii cred ca daca s-a terminat vara, s-au terminat si vacantele. Pentru altii, din contra, abia acum incep.

Nu este vorba de concediile petrecute la soare, pe o plaja indepartata de la Marea Mediterana, ci de vacantele active in care nu stai locului o secunda - de dimineata pana seara te plimbi si inveti. Ce? O limba straina.

Site-ul shermanstravel.com a ales cele mai potrivite 10 locuri din lume in care puteti sa invatati limbi straine si, in acelasi timp, sa va simtiti ca in vacanta.

Limba araba in Cairo

Incercati timp de o luna sa faceti un curs de limba araba in Cairo si nu numai ca veti intelege ce vorbesc localnicii, dar veti stapani una dintre cele mai vechi si influente limbi din lume. Cand veti vedea marile piramide, nu va asteptati sa puteti descifra hieroglifele, este si asa destul de complicat sa invatati sa cititi de la dreapta la stanga.

Limba basca in San Sebastian

Daca vreti sa va impresionati prietenii cand va intoarceti acasa, invatati euskera, o limba complicata, care se vorbeste in regiunea basca, in Muntii Pirinei. Orasul San Sebastian, din nordul Spaniei, este cel mai nimerit pentru o astfel de aventura. Intre lectii, savurati bucataria basca si explorati satele nespus de frumoase din nordul Spaniei si sudul Frantei, in timp ce invatati despre cultura extraordinara din aceasta regiune.

Franceza in Tours

Daca vreti sa va rafinati franceza, intr-o destinatie cu adevarat fantastique, alegeti Tours, un oras de pe Valea Loirei, unde se spune ca localnicii vorbesc cea mai pura forma a limbii franceze. Aveti ocazia sa faceti excursii, sa vedeti castele si podgorii, sa faceti catarari, ciclism sau sa va plimbati cu balonul cu aer cald.

Limba germana in Dresda

Pe langa lectiile de gramatica si vocabular, imbunatatiti-va pronuntia la berariile si restaurantele din oras, cand comandati ceva din meniu, fara sa aratati cu degetul. Nu uitati sa va luati si aparatul de fotogradiat - acest oras frumos, de pe raul Elba, face parte din patrimoniul UNESCO. I se mai spune `Florenta de pe Elba`, datorita arhitecturii in stil baroc, muzeelor, galeriilor si castelelor sale.

Limba greaca la Atena

Si ce daca singurele propozitii pe care le stiti in greaca sunt cele strigate in timp ce se danseaza pe masa si se sparg farfurii? Imbunatatiti-va conversatia sau invatati greaca moderna incepand cu alfa, beta, gama - in orasul antic Atena.

Italiana in San Remo

Aveti de ce sa va indragostiti in Italia ... de oameni, de bucataria si, desigur, de limba italiana. Invatati sa vorbiti aceasta limba in frumosul oras de pe Riviera Italiana, la masa unui ristorante select.

Japoneza in Orasul Fukuoka

Orasul Fukuoka, capitala celei mai sudice insule japoneze - Kyushu, nu este atat de vizitat de turisti, asa ca nu veti avea de ales si veti vorbi cat mai mult japoneza. O data ajunsi aici aveti ce vizita - temple, muzee, dar si plaje. Daca vreti, puteti da o fuga pana in Coreea. Se afla la trei ore distanta, cu feribotul.

Latina la Roma

Unde-i mai bine sa va perfectionati cunostintele de latina decat in Orasul etern? In plus, veti face excursii si la Pompei, Forumul Roman si Vatican. Veti ajunge sa va dezlipiti cu greu de Roma.

Mandarina la BeijingBeijing este locul reprezentativ pentru cultura chineza si pentru un curs de mandarina.

Daca ajungeti aici, nu ratati templele antice, traditionalele ceainarii si Orasul Interzis. Acesta este despartit de restul lumii printr-un zid foarte inalt si rosu ca focul. A fost centrul imperiului chinez, interzis muritorilor de rand. Dinastiile Ming si Qing au condus destinele imperiului din spatele acestor ziduri.

Spaniola in Todos Santos

La prima vedere, Todos Santos seamana cu Mexicul, numai ca pare adormit. In realitate insa este plin de viata. Este raiul artistilor, surferilor si iubitorilor de aventuri. Este renumit pentru traditiile vechi de secole, oamenii sa ospitalieri si istorie. Exersati-va spaniola pana dimineata in zori pe plaja din apropiere de Los Cabos.

HotNews.ro