TOP 5 lucruri pe care sa le faci pe perioada studentiei
3/38989
calendar_month 12 Mai 2022, 00:00
Când ești la facultate, există atât de multe lucruri noi și interesante de experimentat. Uneori poate fi copleșitor, dar este în regulă. Pentru mulți studenți, facultatea este prima dată când pleacă de acasă și se îmbarcă într-o viață complet nouă. Dar, deși atât de multe chestii sunt noi, facultatea nu înseamnă doar învățat și sesiune. Poate fi dificil să găsești echilibrul potrivit între munca școlară și viața socială, dar este important să găsești activități care îți plac și să-ți construiești cercul de prieteni.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci pe perioada studenției:

1. Să fii voluntar într-un ONG

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face când ești la facultate este să faci voluntariat. Voluntariatul este o modalitate excelentă de a-ți explora interesele, de a cunoaște oameni noi și de a lupta sau lucra pentru o cauză în care crezi. Poți opta pentru asociația de voluntariat a facultății tale sau te poți înscrie într-un ONG care se ocupă cu ajutarea comunității.

2. Să înveți o limbă străină

Uneori, cele mai pline de satisfacție lucruri despre facultate sunt cele neașteptate, iar dezvoltarea unei noi limbi poate fi unul dintre acele beneficii neașteptate. Există multe modalități de a învăța limbi noi, inclusiv programe și aplicații online. Dacă nu ai explorat încă acest lucru, ar putea adăuga un alt nivel de profunzime experienței tale la facultate.

3. Să ai grijă de corpul tău

Sună prea simplu, dar a avea grijă de corpul tău merge mult. Indiferent dacă stai la cămin sau în chirie, este important să acorzi prioritate somnului, unei alimentații echilibrate și corpului tău. Ca și adult tânăr, este foarte important să înveți să mergi la consultații anuale la medic, la analize să vezi dacă ești sănătos. Acum este vremea să îți cunoști corpul mai bine și să pui întrebări medicului de familie de fiecare dată când ai o problemă. Poate ai migrene destul de des, ai probleme cu stomacul sau te dor dinții și ai nevoie de un implant de măsea, dar tu nu ai de unde să știi cum să rezolvi problemele acestea dacă nu te interesezi.

4. Să studiezi într-o țară străină

Programele de studii în străinătate, oferă studenților șansa de a se cufunda într-o altă cultură, de a experimenta unele dintre cele mai unice și fascinante locuri din lume și de a face prietenii pe viață cu alți studenți. Pentru multe specializări, să îți iei un semestru liber pentru a studia în străinătate îți va oferi un avantaj în fața colegilor de clasă atunci când vine vorba de echivalarea notelor. Studiul în afara țării, oferă studenților experiențe pe care nu le vor găsi în altă parte.5. Să profiți de reduceri

Unul dintre cele mai bune lucruri despre a fi la facultate sunt toate reducerile pe care le poți obține. Legitimația de student îți este utilă în atât de multe locuri. De la mâncare, la băuturi și călătorii, există reduceri pentru studenți disponibile pentru multe produse și servicii diferite. Acest lucru este minunat dacă vrei să petreci o seară distractivă cu prietenii tăi, în oraș, fără să îți faci griji că cheltuiești mulți bani.

În concluzie, studenția este o perioadă foarte importantă în viața oricărui om, unde cunoști oameni și locuri noi, și treci prin experiențe de viață care te vor forma ca și adult. Tot ce trebuie să faci este să te bucuri de timpul pe care îl ai și persoanele din jurul tău.

Sursă foto: unsplash.com