Trucuri geniale ca sa inveti mai usor si mai repede

calendar_month 14 Iul 2021, 00:00
Foloseste-ti la capacitatea maxima telefonul
Evident este vorba despre telefonul inteligent. Capacitatile pe care le are smartphone-ul sunt mult peste ceea ce folosesti si asta pentru ca nu il consideri un instrument de lucru, ci doar un mijloc de distractie. Incepe prin a face ordine in telefon si a pune pe prima „pagina” aplicatii care sa te ajute, cum sunt dictionarele si cele care iti pot oferi rapid informatiile de care ai nevoie in domeniul tau de studiu. Fotografiaza cursurile, explicatiile profesorilor si foloseste-l pentru a-ti nota ideile si nelamuririle.
Foloseste-te de telefon pentru a-ti organiza programul si pentru a putea comunica cu profesorii si colegii. Pentru asta utilizeaza o fotografie clara si limpede astfel incat sa-ti fie asociat corect chipul cu numele. Transforma telefonul intr-un partener, intr-un veritabil asistent virtual. Si pentru ca este atat de important, alege dintre modelele de huse pe cea mai potrivita pentru a fi in singuranta si a-l putea folosi fara stres, oriunde si oricand.
Pune intrebari
Inteligenta este alimentata de curiozitate. Deci, nu te opri din a pune intrebari pe marginea subiectelor care te intereseaza, pentru a-ti clarifica detaliile pe care nu le-ai inteles. Nu lasa niciodata o intrebare nelamurita. Acestea pot ajuta la clarificarea conceptelor, mai mult, te provoaca sa gasesti raspunsuri. La randul lor, raspunsurile iti dau capacitatea de a intelege faptele si iti sporesc capacitatea de a invata.
Stabileste-ti mereu un obiectiv
Aceasta este una dintre cele mai bune strategii. Avand mereu un obiectiv clar, vei avea motivarea pentru a depune efortul necesar procesului de invatare. Stabileste-ti mereu tinte de atins, pe termen scurt, mediu si lung, si concentreaza-te pentru indeplinirea lor. Asta te va face mai eficient, mai concentrat si mai determinat, iar in plus te va mentine motivat.
Transforma fiecare realizare, fiecare obiectiv indeplinit intr-un motiv de satisfactie si fii mandru de ceea ce ai facut. Satisfactia oferita de succesul personal este un combustibil foarte eficient care-ti va alimenta viitoarele actiuni.
Arata ce stii
Perioada de educatie, in general, studentia, in special sunt etape in care modestia nu are ce cauta. Asta inseamna ca trebuie sa arati mereu celor din jur ce stii. Foloseste toate ocaziile pe care le ai pentru a te face remarcat, pentru a iesi in evidenta. In felul acesta iti vei demonstra abilitatile si te vei testa permanent pentru a avea tu insuti confirmarea ca ceea ce stii este corect, profund si util pentru profesia pentru care te pregatesti.
Nu te teme de esecuri
Invata sa transformi in beneficii esecurile. In timpul studentiei examenele ratate sau cele trecute cu note mici sunt inevitabile. Aceste situatii trebuie percepute ca fiind un impuls pentru perfectionare. Nu poti face lucrurile bine, atata vreme cat nu stii cum arata ele in varianta lor nereusita.
Un esec, indiferent de natura lui, trebuie sa te mobilizeze si sa te ambitioneze. Mai mult, trebuie privit ca o lectie de viata si ca o modalitate de a te adapta la lumea reala care este o continua alternanta de momente bune si mai putin bune.
Invata cu mintea, corpul si simturile
Formeaza-ti un stil propriu de a invata. Foloseste-ti toate simturile atunci cand inveti, de la memoria vizuala, la asocierile pe care care le face creierul intre ceea ce acumuleaza si muzica pe care o aude sau aromele pe care le simte. Este dovedit ca muzica clasica stimuleaza memoria, creste atentia si capacitatea de concentrare pentru cei preocupati de stiintele exacte, iar aromele placute (de vanille, scortisoara) cresc capacitatea de invatare a celor care sunt aplecati spre latura umanista si spre domeniile artistice.
Invata atunci cand te simti in deplina forma. Unii o fac foarte bine noaptea, altii dimineata. Cu alte cuvinte, respecta-ti ritmul biologic propriu. Va face acumularea de cunostinte mai eficienta.
Perfectioneaza-ti creierul
Organizarea, autodisciplina, activitatea fizica, somnul bun si alimentatia corecta sunt elemente esentiale care te ajuta sa-ti perfectionezi creierul. Aplicațiile din telefon care-ti monitorizeaza activitatea din telefon sunt foarte utile si trebuie folosite pentru ca iti ofera un feedback obiectiv cu privire la modul in care iti gestionezi timpul.
Nu ezita sa inveti tehnici de citire rapida si mind mapping. Aceste abilitati economisesc timp si sporesc rezultatele, te fac mai creativ si te ajuta sa acumulezi mai multe notiuni, chiar si din domenii diferite.
Ofera-ti momente de relaxare
Lucrand eficient vei avea mai mult timp pentru momente de relaxare, fara ca aceasta sa aduca prejudicii rezultatelor. Este important insa sa-ti utilizezi intelept timpul liber. Fa sport, bucura-te de un hobby, de socializare. Pentru a avea rezultate bune trebuie sa gasesti mereu un echilibru intre munca si activitatile libere, facute doar din placere.
A invata trebuie sa fie placut, interesant, provocator si eficient. In felul acesta rezultatele vor fi cele dorite si asteptate. Toate aceste sfaturi nu sunt suficiente, magia vine cu adevarat din aplicarea lor cu perseverenta.
Sursa foto: Shutterstock.com
Noutati




