studentie.ro  » diverse » stiri » Uber a inceput sa urmareasca pasagerii chiar si dupa terminarea calatoriei

Uber a inceput sa urmareasca pasagerii chiar si dupa terminarea calatoriei

Publicat: 07 Dec 2016 | Vizualizari: 745

Uber a inceput sa urmareasca locul in care se afla pasagerii chiar si dupa terminarea calatoriilor, iar miscarea i-a iritat pe utilizatorii mai suspiciosi.

Un nou update permite Uber sa-si monitorizeze clientii prin GPS in orice moment, in conditiile in care acest lucru era posibil inainte doar daca aplicatia era deschisa pe telefon, noteaza The Telegraph. Cel putin asta se intampla in Marea Britanie, unde utilizatorii s-au plans in mediul online de aceasta schimbare.

Mergi cu Uber? Aplicatia a facut primul update major in 4 ani. Iata noile facilitati

Reprezentantii Uber sustin ca isi vor urmari clientii doar din momentul in care acestia solicita o cursa si inca cinci minute dupa incheierea calatoriei. Compania a mai spus ca schimbarea va ajuta la o localizare mai buna a clientilor si va imbunatati securitatea.

In plus, update-ul are si scopul de a preveni frauda, cum ar fi atunci cand un sofer ii taxeaza in plus pe pasageri, pentru ca inchide calatoria la cateva minute dupa ce acestia se dau jos din masina.

Toti soferii Uber sunt verificati de ANAF: Unul a avut incasari de 5.000 de lei pe luna

Totusi, multi utilizatori s-au aratat dezamagiti de miscarea celor de la Uber, pe care ii acuza de intruziune in viata privata.

I will not use an app that requires me to share my location at all times. After 6 years I am switching from @Uber to @lyft #privacy

- Gadi Shamia (@gadishamia) December 1, 2016


No @uber, you can't always access my location. This update is going to cost you quite a lot of money if disabling location breaks the UX. pic.twitter.com/NLk4zyJaEh

- Nic Hodges (@nichodges) November 29, 2016


I don't want @Uber to always know my location when I'm not using the app. Where is the option to only allow location while I'm using Uber? pic.twitter.com/chDGJt8OY6

- Jeffrey Gochman (@iamjeffreyg) November 25, 2016

Dupa ce pe retelele sociale au aparut numeroase astfel de mesaje, Uber a explicat ca tot ce incearca sa faca este sa-si imbunatateasca serviciile. "Locul exact este lucrul pe care se bazeaza experienta Uber, asa ca le cerem pasagerilor mai multe informatii pentru a ne indeplini obiectivele", au precizat reprezentantii aplicatiei de ridesharing.

Unde merg cel mai des bucurestenii cu Uber - Iesi in avantaj daca alegi taxiul? (Infografic)
Via Ziare.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-10-06 00:00:00 - 2022-11-05 00:00:00