UNA DIN TREI LOCUINTE DIN BUCURESTI ESTE IPOTECATA
6/6565
calendar_month 04 Ian 2008, 00:00

Aproape una din trei case din Bucuresti este ipotecata, iar din totalul imprumuturilor garantate ipotecar, in valoare de 12,2 miliarde de euro inregistrate in primul semestru din 2007, o treime a fost facuta in Bucuresti, a declarat, ieri, presedintele Alpha Bank Romania, Sergiu Oprescu, citat de NewsIn. Numarul total al locuintelor din Capitala se ridica la 370.000.


Potrivit lui Oprescu, piata imprumuturilor din Romania are o structura atipica pentru regiunea Europei Centrale si de Est, deoarece ponderea imprumuturilor de consum este mult mai mare decat cea a imprumuturilor ipotecare. Astfel, 20% dintre creditele facute in cadrul sistemului bancar romanesc sunt ipotecare, iar 77% sunt de consum, afirma acesta.


Oprescu a mai apreciat ca riscurile de propagare a crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din SUA sunt in prezent scazute, dar ca sistemul bancar romanesc ar trebui sa fie vigilent in privinta dobanzilor variabile si la contextul international de crestere a ratelor dobanzilor.


Sursa : Gardianul.ro