studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Unde te angajezi vara aceasta? Oferte estivale cu salarii intre 3000-4000 de lei. Angajatorii primesc stimulente

Unde te angajezi vara aceasta? Oferte estivale cu salarii intre 3000-4000 de lei. Angajatorii primesc stimulente

2/204447
calendar_month 05 Iul 2023, 00:00
Examenele s-au incheiat, iar sezonul estival aduce un val de joburi pentru tinerii care vor sa se angajeze si sa isi castige independenta financiara. Cele mai multe oferte sunt in domeniul HoReCa, dar si in turism sau retail. Experienta nu este o cerinta obligatorie, daca tinerii se multumesc si cu un venit de aproximativ 3000 de lei pe luna. In plus, angajatorii au avantaje la randul lor: cei care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantelor, pot beneficia de un stimulent financiar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta actual si isi completeaza schema de personal cu forta de munca tanara.

13.000 de joburi noi in iunie

Este criza de personal pe piata muncii, iar in perioada de vara nevoia de forta de munca se adanceste. Cu gandul la valurile de turisti care vor ajunge in statiuni, atat pe litoral, cat si la munte, angajatorii au scos deja la bataie joburi pentru tinerii dornici sa obtina un venit in lunile de vara. 13.000 de joburi noi au fost publicate in iunie 2023 de firmele din retail, industria alimentara / HoReCa si turism, numai pe platforma de recrutare online eJobs.

Cat priveste conditiile, angajatorii nu cer neaparat experienta, cat seriozitate si disponibilitatea de a incepe cat mai rapid munca, asa ca sunt acceptati si cei care abia au iesit de pe bancile scolilor, iar salariile difera in functie nivelul angajatului.

Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs Romania:

Cel mai mult castiga cei din retail, cu o medie lunara neta de 3.500 de lei, iar cel mai putin cei din turism (3.000 de lei). Impartite insa pe nivel de cariera, cei care lucreaza in retail, industria alimentara / HoReCa si turism inregistreaza medii de 2.850 de lei pe luna in categoria entry level (0 – 2 ani de experienta), 3.200 de lei pentru mid level (2 -5 ani de experienta) si 4.000 de lei pentru senior level (peste 5 ani de experienta)”.

Citeste continuare articolului pe www.risco.ro