studentie.ro  » diverse » stiri » Uniunea Europeana propune adoptarea unei diplome universitare europene recunoscuta la nivelul statelor membre

Uniunea Europeana propune adoptarea unei diplome universitare europene recunoscuta la nivelul statelor membre

Publicat: 01 Feb 2022 | Vizualizari: 109

Recent,organizaţia internaţională a transmis că ia în considerare implementarea unei diplome universitare care va fi recunoscută în toate țările membre UE. Principalul efect simplificarea procesului de echivalare a studiilor din perspectiva anumitor diplome academice în cadrul blocului comunitar.

Potrivit Agerpres, transpunerea în practică a unei posibile directive privind diploma universală europeană, care să fie recunoscută în toate statele membre ale Uniunii fără alte formalităţi suplimentare, se numără printre aspectele principalele dezbătute în cadrul unei întruniri a miniştrilor educaţiei ce a avut loc săptămâna trecută la Paris.

Totodată, în cadrul evenimentului, ministrul educaţiei superioare din Franţa, care de altfel a fost şi gazda reuniunii, a subliniat importanţa „atractivităţii şi competitivităţii”universităţilor europene, salutând totodată „libertatea academică şi integritatea ştiinţifică”, virtuţi întâlnite în mediul de studiu european.

Conform oficialilor europeni, aşa numitele diplome universitare europene ar putea fi aplicate documentelor universitare specifice programelor de tipul licenţă, master şi doctorat. Astfel, pentru a exista un numitor comun, instituţiile europene trebuie să stabilească mai întâi o serie de caractere similare. Ulterior, pentru a armoniza legislaţia europeană cu cea naţională, statelor membre le revine obligaţia de a implementa prevederile amintite la nivel intern.

Care este procedura de echivalare a studiilor universitare în România

În vederea recunoașterii studiilor de nivel universitar (licenţă, master şi doctorat) prin evaluarea și stabilirea nivelului, domeniului și/sau a specializării actului de studii obținut în străinătate raportat la sistemul românesc de învățământ, solicitantul va depune un dosar format din următoarele acte:

Cerere pentru depunere în format fizic
Actul de studii pentru echivalare/recunoaştere
Suplimentul la diplomă foaia matricolă
Alte documente relevante
Documente personale de identificare ale solicitantului

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-07-06 00:00:00 - 2022-08-05 00:00:00