Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient

Publicat: 17 Nov 2020 00:00

In actualul context pandemic, ca student esti pus intr-o ipostaza total noua, atipica si, din pacate, altii nu au experimentat aceasta situatie pentru a te putea ghida. Cu siguranta ti-ai imaginat studentia altfel decat stand in casa sau in camera de camin, in fata unui laptop, ci avand multe interactiuni cu noii colegi, in locuri-cheie, cum sunt cluburile, restaurantele, teatrele si salile de cinema.

E drept, creierul uman are o mare capacitate de invatare, dar si o rezistenta nativa la schimbare, iar tu cu siguranta nu reprezinti o exceptie in acest sens. Cu toate acestea, fiecare persoana are o forta de adaptabilitate extraordinara. Important e sa accepti ceea ce se intampla, sa incerci sa te eliberezi de teama, de revolta si furie, daca aceste sentimente exista, sa iesi din zona de confort si sa-ti creezi rutine noi.

Pentru a facilita acest proces, mai ales daca iti doresti acest lucru, in continuare venim cu cateva recomandari de a te organiza acasa pentru a invata eficient.

Confortul „salii de cursuri” de acasa

Atunci cand inveti online, sala de cursuri se muta direct in camera ta de acasa sau de camin. Incearca sa pastrezi ordinea pentru a-ti asigura un ambient placut, prolific interactiunii cu ceilalti colegi si profesori. Chiar daca nu dispui de multe resurse materiale, investeste pe rand in produse de papetarie de care vei fi dependent si care vor facilita procesul de invatare. Ia-ti glosare, dosare, caiete, creioane colorate, pixuri, foi albe de hartie si nu neglija sa iti achizitionezi si acele lucruri pe care poate nu le ai in vedere din prima, care tin de detalii, dar a caror importanta nu poate fi minimizata: un perforator hartie, ascutitoare, radiera, pasta corectoare. Daca nu poti pastra ordinea in incapere, incearca macar ca pe biroul tau sa stii in ce loc tii fiecare lucru.  

Planificarea sarcinilor zilnice

Intr-o perioada imprevizibila, care poate fi marcata de sesiuni online care se intrerup din cauza conexiunii la internet, de cursuri care se suspenda si de un entuziasm initial care poate suferi modificari majore in timp, este esential sa planifici ceea ce ai de facut. Un orar iti va da impresia de control, de un program tipic intr-o situatie total atipica. Incearca sa iti stabilesti pentru fiecare zi sau pentru saptamana care vine task-uri pe care sa le respecti, indiferent cata lipsa de chef ai avea. Nu te axa doar pe activitatile care tin de facultate, ci imbina-le cu cele care iti aduc implinire si bucurie, cum ar fi lectura, filmele, plimbarile in aer liber, interactiunea, in limita respectarii legii in vigoare cu privire la distantarea sociala.

Daca te ajuta, poti sa-ti creezi si un tabel Excel in care, dupa terminarea unei sarcini, sa bifezi lucrurile pe care le-ai terminat. Acest lucru iti va aduce multa satisfactie si motivatie pentru a continua.

Poate cursurile predate pe platforme online par obositoare, insa nu percepe totul ca pe o corvoada, ci ca pe o provocare. Dupa ce lucrurile vor intra pe un fagas normal, vei avea suficient timp sa recuperezi ceea ce ai ratat din cauza actualei pandemii.

Sursa: unsplash.com

Trebuie sa citesti

Ce sa-ti cumperi de la reduceri din bugetul de student
Ce sa-ti cumperi de la reduceri din bugetul de student

Atunci cand ai la dispozitie un buget de student, in mare parte constituit din banii primiti de la parinti si, poate, un salariu dintr-o slujba part-time, trebuie sa te gandesti cu atentie ce vrei sa cumperi si mai ales cand vrei sa cumperi. Campaniile de reduceri de pret din timpul iernii iti

Credite accesibile studentilor
Credite accesibile studentilor

Perioada studenției este una dintre cele mai frumoase în viața unui om. Este o perioadă plină de experiențe noi, de însușire de informații și noi abilități. Cu toate acestea, poate fi și o perioadă dificilă, în special

De ce nu este bine sa pregateasca parintii gustarea pentru scoala
De ce nu este bine sa pregateasca parintii gustarea pentru scoala

Una dintre cele mai vechi amintiri ne duce departe înapoi pe firul timpului, în copilărie, când un prichindel cu ochii cârpiți de somn primea de la mama pachețelul cu mâncarea de la grădiniță și apoi de la școală. Dorind să

Ce ar trebui sa ia in considerare studentii atunci cand inchiriaza o locuinta
Ce ar trebui sa ia in considerare studentii atunci cand inchiriaza o locuinta

Cand esti student in alt oras fata de cel natal, inchirierea unei locuinte confortabile la un pret rezonabil este un aspect foarte important. Totusi, din dorinta de a face economii sau de a rezolva aceasta chestiune cat mai rapid, multi tineri ajung sa se confrunte cu diferite situatii relativ

Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte
Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte

O vacanță la munte nu reprezintă doar o binemeritată doză de aer curat, de pace și de liniște, dar și o ocazie de a te bucura cu gașca sau cu familia de peisaje spectaculoase, aventură și neprevăzut. Iar vacanțele de iarnă de la

Teste Online

Cauti motiv de scandal?

Conflictele verbale sau fizice ofera un plus de adrenalina, unii chiar devin dependent. Tu cauti motiv de scandal? Afla din testul nostru!

mai multe »

Calculator Sarcina