Inscrie-te in competitie! Fii Studentul Anului!

Publicat: 05 Mai 2015 00:00

Proiectul national ce isi propune sa recompenseze excelenta in mediul universitar, in domeniile Economie, Arhitectura si IT te invita sa arati si in 2015 ce poti! Mai ai timp sa te inscrii la competitia Studentul Anului, ajunsa anul acesta la cea de-a 12-a editie, pana pe 17 mai 2015. Citeste mai jos conditiile de participare la concurs si premiile pe care le poti castiga.

Conditii de participare:

1.Sa fii student sau masterand si sa ai varsta cuprinsa intre 19 si 27 de ani
2.Sa ai nationalitate romana si sa fi inscris la una din facultatile din Romania la zi, buget sau taxa, aferenta categoriilor de concurs mai sus anuntate: Arhitectura, Economie, IT
3.Poti participa la competitie si daca esti plecat in afara tarii momentan cu o bursa Erasmus, cu conditia sa poti veni la Gala de Premiere ce va avea loc pe 28 mai, in cazul in care vei fi desemnat printre finalisti
4.Poti participa la Studentul Anului 2015 chiar daca ai mai participat si la editiile trecute ale competitiei

Ce am de facut?

Participantii la competitie vor avea de rezolvat o tema pe care partenerul fiecarei categorii o va propune. Rezolvarea temei poate consta intr-un eseu sau intr-o aplicatie. La evaluarea proiectului se va tine cont si de CV-ul studentului care ofera o imagine de ansamblu asupra activitatilor curriculare si extracurriculare ale participantilor. La desemnarea castigatorilor vor conta: proba de concurs in proportie de 70% si activitatile curriculare si extracurriculare ale participantilor, 30%.

Temele de concurs:

Economie:

Consideratii asupra competitivitatii sectorului privat romanesc. Sansele antreprenorilor romani intr-o economie globalizata, fara frontiere.

Arhitectura:

Culoar Cultural. Amplasamentul se afla în zona centrală a Bucurestiului, pe situl fostului Cinema Capitol – astazi in ruine – intre Bulevardul Regina Elisabeta si Str. Constantin Mille.
Tema concursului propune reinterpretarea sitului ca un spatiu urban de tranzitie intre cele doua strazi, speculand potentialul sau de ‘culoar cultural’ si instrument de dialog intre zona de bulevard si restul tesutului urban.
Reconfigurarea acestui spatiu se va concepe ca un spatiu public cu amenajari ce vor facilita accesul la diverse spatii multifunctonale. Platforme de spectacol, un mic cinematograf, spatii expozitionale sau dedicate muzicii, workshopuri de creatie pentru tineri sau spatii multimedia pot fi doar cateva din scenariile privind reabilitarea zonei.

IT:

Detectarea problemelor de trafic intr-o capitala a lumii. Se alege o capitala a lumii si se creeaza o aplicatie care detecteaza incidentele din trafic de orice fel (ex: semafor stricat, accident, masina parcata pe banda de sens, etc) si zonele cu risc crescut de aparitie a unor astfel de incidente. Se poate folosi orice sursa de date online(servicii web, blog-uri, newsletters) sau pot fi simulate surse de informatii diverse cum ar fi camere web, pietoni, politisti, motociclisti, biciclisti, semafoare cu actionare manuala, drone etc.
De asemenea, se implementeaza o aplicatie pe mobile (Android, iOS sau Windows Phone) care in urma detectiei unui incident, trimite indicatii participantilor la trafic despre problema aparuta si zonele pe care trebuie sa le evite. Administratorii sistemului vor putea vizualiza probabilitatea de aparitie a incidentelor in viitorul apropiat (ex: 1 zi, 1 sapt, 2 sapt, 1 luna, 3 luni etc.) intr-o anumita zona de pe harta.
Sursele si binarele aplicatiei pot fi trimise printr-un link Dropbox, Google Drive etc. Sursele din partea de server trebuie trimise, alaturi de datele serverului unde ruleaza.

Vei fi descalificat daca:

-Se va dovedi ca lucrarea este plagiata
-Nu respecta regulile de redactare prevazute in formularul de aplicare
-Nu depui formularul de aplicare pana pe 17 mai, ora 23.59

Jurizare

  • Juriul competitiei va fi alcatuit la fiecare categorie de concurs din partenerul principal al categoriei, profesori universitari si specialisti in domeniu.
  • Perioada de jurizare este 18 – 22 mai
  • Anuntarea finalistilor se va face in perioada 23-24 mai
  • Gala de Premiere va avea loc pe data de 28 mai

Premii

Premiul I al fiecarei categorii de concurs: 1 500 de euro
Premiul II al fiecarei categorii: 500 de euro
Premiul III: 300 de euro
  • La editia din 2015 se vor acorda si doua premii speciale oferite de British Council si X Architecture.

Inscrie-te!

Daca ai rezolvat tema de concurs a uneia dintre cele trei categorii, poti sa te inscrii deja. Mai ai de completat formularul de inscriere si gata, esti pe drumul de a deveni Studentul Anului 2015.
Inscrie-te aici la sectiunea Economie.
Inscrie-te aici la sectiunea Arhitectura.
Inscrie-teaicila sectiunea IT.
Foto: recombu.com

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Esti fan Tokio Hotel??

In ultimii ani Tokio hotel au strans destuli fani in Romania in ultimi ani??Te numeri printre ei?

mai multe »