studentie.ro  » diverse » stiri » Utilitatea serviciilor unei firme de contabilitate cand avem afaceri in Bulgaria

Utilitatea serviciilor unei firme de contabilitate cand avem afaceri in Bulgaria

Publicat: 13 Dec 2016 | Vizualizari: 858

Contabilitatea s-a nascut odata cu economia de subzistenta a comunei primitive, fiind necesara pentru o buna gospodarire a grupurilor sociale din acea perioada.

Astfel, un grup putea sa stie cate resurse detine si de cate mai are nevoie pentru a supravietui o anumita perioada de timp.

In termeni moderni, contabilitatea reprezinta activitatea care masoara, evalueaza si gestioneaza activele, datoriile si capitalurile.

Daca in vremurile demult apuse, omul de afaceri era cel care stia tina socoteala banului, cadrul legislativ complex si birocratia stufoasa face in ziua de azi chiar si cei ce detin o firma mica sa aiba nevoie de un serviciu specializat de evidenta contabila pentru a razbate in mediul antreprenorial.

Orice firma vrea sa reziste pe piata, asa ca va cauta metode legale prin care sa-si reduca cheltuielile. Astfel, tot mai multi antreprenori din Romania isi inchid afacerile din tara noastra doar pentru a apela la un serviciu de infiintare firma in Bulgaria unde isi deschid o afacere noua. Motivul e simplu: e mai usor de supravietuit in mediul de afaceri din tara vecina datorita faptului ca Bulgaria are cea mai mica cota de impozitare din Europa, de doar 10%, iar TVA se recupereaza trimestrial, asta daca trebuie sa-l platiti, pentru ca firmele cu o cifra de afaceri sub 25.000 euro (adica 50.000 leva) nu platesc taxa pe valoare adaugata si nici nu sunt obligate sa aiba un contabil calificat, contabilitatea primara putand sa si-o realizeze singur omul de afaceri.

In schimb, daca va incadrati ca firma in categoria platitoare de TVA, mai trebuie sa platiti o taxa de 150 euro si de completat un chestionar de 7 pagini despre activitatea firmei, alaturi de o declaratie in limba bulgara pe propria raspundere ca nu exista contraventii fiscale.

De aceste proceduri birocratice puteti fi scutiti cand apelati la un serviciu de infiintare firme, acesta ocupandu-se de toate actele si traducerile in tara vecina.De multe ori, firmele care se ocupa de infiintarea de firme in Bulgaria ofera si servicii de contabilitate. Aceasta va poate ajuta la realizarea unui plan al cheltuielilor care ar putea aparea in urmatorii ani. Astfel sunteti ferit de riscul de a va investi capitalul firmei pe cheltuieli care, in loc sa sprijine dezvoltarea firmei, sa o destabilizeze.

Cand va ocupati singur de gestionarea unei firme, sunt detalii care va pot scapa usor datorita volumului mare de munca si directiilor atat de diferite in care trebuie sa va concentrati atentia.

De aceea, daca vreti sa evitati o zi de nervi si stres pentru ca, in loc ca firma sa lucreze, ea trebuie sa-si intrerupa activitatea pentru un serviciu sistat doar pentru ca ati omis plata unei facturi (au fost atatea cazuri de acest gen, si e usor sa se intample cand de toate treburile se ocupa un singur om), apelarea la o firma de contabilitate care va face si platile automate a tuturor serviciilor la care sunteti abonat va poate scuti de multe probleme.

Cu atat mai mult se simt efectele unor astfel de servicii atunci cand decideti sa va deschideti afacerea in Bulgaria. Cu toate avantajele de necontestat pe care le ofera tara vecina oamenilor de afaceri, daca nu stapaniti limba tarii, o sa va fie extrem de dificil sa va mentineti in picioare afacerea fara o firma de contabilitate.

In plus, costul unui serviciu de contabilitate este la jumatate pretul fata de cel din Romania.

Comisioanele unei firme care va intermediaza infiintarea unei firme in Bulgaria pot fi de 180 euro (daca deschideti un SRL cu asociat unic, persoana fizica si administrator, in acelasi timp), de 210 euro (daca firma are doi asociati, persoane fizice), 220 euro (in cazul unei firme cu trei sau mai multi asociati, persoane fizice), sau de 350 euro (daca asociatul este o persoana juridica).

Toti oamenii de afaceri doresc sa-si gestioneze mai bine banii si veniturile firmei, ramanand in acelasi timp fideli unor obiective pe termen lung, insa fara o maleabilitate in gandirea antreprenoriala e greu de reusit.

Cum in zilele noastre afacerile se pot conduce din orice colt al lumii datorita facilitatilor oferite de mediul online, deschiderea si mentinerea unei firme intr-o tara straina se poate face mult mai usor si n-ar trebui sa ne sperie prea mult.
Via Ziare.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-04 00:00:00