studentie.ro  » diverse » stiri » Vei participa la un interviu de angajare? Iata 3 aspecte de care sa tii cont!

Vei participa la un interviu de angajare? Iata 3 aspecte de care sa tii cont!

Publicat: 18 Feb 2022 | Vizualizari: 83

Nu este nicio noutate ca uneori sa participi la un interviu de angajare se simte ca si cum ai trece “pe sub furcile caudine”. Tocmai de aceea, daca doresti sa faci o impresie buna sis a obtii jobul pentru care ai aplicat trebuie sa tii cont de mai multe detalii, nu doar de modul in care iti redactezi CV-ul. Categoric la interviul de angajare conteaza pregatirea in domeniu, experienta ta profesionala si abilitatile pe care le-ai deprins de-a lungul timpului, insa nu este suficient sa le asezi corespunzator pe o foaie de hartie, ci important este cum te prezinti in fata potentialului angajator. Asadar, ar fi bine sa acorzi mai multa atentie “elementelor ajutoatoare”. Mai exact: tinuta, atitudine si raspunsuri la intrebarile-cheie.

1. Tinuta la interviul de angajare

Ai auzit deseori ca “nu haina il face pe om”, dar crede-ne pe cuvant: prima impresie conteaza. Desi poate suna superficial, intervievatorul va acorda atentie acestui detaliu. Incearca pe cat posibil sa adopti o tinuta adecvata mediului de lucru in care ar urma sa iti desfasori activitatea. Poti da dovada de creativitate, dar nu incerca sa iesi in evidenta cu o tinuta extravaganta. Alege mai degraba o vestimentatie confortabila, dar care sa-ti ofere prestanta. Poti opta pentru un deux-piece intr-o nuanta neutra si daca iti doresti sa pui o amprenta personala, alege o esarfa colorata. Nu folosi o multitudine de accesorii si nici nu exagera cu o coafura excentrica. Less is more!

2. Atitudinea si vocabularul

Unele persoane sunt foarte expansive la interviul de angajare, altele, din contra, se manifesta ca un arici. Nici prima varianta si nici a doua nu te ajuta! Poti face o impresie buna alegand o atitudine degajata, vorbeste liber, pe un ton prietenos, asculta activ si ofera la randul tau feed-back. Daca descoperi pe parcursul discutiei ca nu esti de acord cu intervievatorul, nu te manifesta cu lipsa de respect, nu intrerupe interlocutorul si nu parasi locul pana nu se incheie interviul. Acorda atentie atat comunicarii verbale, cat si elementelor paraverbale si non-verbale. Cantaresc in egala masura. Vocabularul trebuie sa fie unul potrivit cu mediul, domeniul. Nu incerca sa epatezi cu expresii pretentioase cand nu este cazul.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00