studentie.ro  » diverse » valentine s day » DRAGOBETELE - ADICA IUBESTE ROMANESTE

DRAGOBETELE - ADICA IUBESTE ROMANESTE

Publicat: 23 Feb 2009 | Vizualizari: 3780

De Dragobete, atat cluburile si floraresele, cat si ceilalti comercianti vor savura din plin incheierea primei etape a iubirilor de primavara, organizand petreceri ornate cu cele mai fragile flori ale inceputului de an. Dupa invazia comerciala din ultimii ani prilejuita de Sfantul Valentin, incet-incet, unii romani regasesc calea spre traditie, indreptandu-si pasii spre origini.

Aproape toti studentii cunosc legenda feciorului Babei Dochia, al carui nume este asociat cu al celui "beat de dragoste". De asemenea, numele lui este asociat si cu celebrarea Sf. Ion de primavara (cap de primavara), descrisa amplu de cercetatorul James Frazer in "Creanga de aur". Etimologic vorbind, prin supozitie, Dragobete ar putea proveni din slava veche: dragu biti - a fi drag.

Insa zeul iubirii la nord si sud de Dunare este cunoscut cu mult inaintea sosirii slavilor in acest spatiu geografic. O alta ipoteza spune ca numele provine din cuvintele dacice trago - tap si bete - picioare (pedes, in latina).


Acest articol apartine Studentie.ro si intra sub incidenta legii copyright-ului!

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00