studentie.ro  » diverse » valentine s day » OBICEIURI DE SFANTUL VALENTIN

OBICEIURI DE SFANTUL VALENTIN

Publicat: 28 Ian 2008 | Vizualizari: 4697

Acum cateva sute de ani in urma in Anglia, de Sfantul Valentin, copii se imbracau in hainele adultilor. Mergeau la fiecare casa si cantau:
"Good morning to you, valentine;
Curl your locks as I do mine ...
Two before and three behind.
Good morning to you, valentine."

In Tara Galilor tinerii indragostiti ciopleau in lemn linguri pe care le faceau cadou in ziua de Sfantul Valentin. Acestea aveau incrustate decoratiuni, inimi si chei, sau gauri de chei. Decoratiunile insemnau aTu ai cheia inimii mele!a

In Evul Mediu, tinerii indragostiti isi scriau numele persoaneu iubite pe un biletel. Timp de o saptamana purtau numele iubitului/iubitei sucut pe mansete.

In unele tari se obisnuia ca fetele sa primeasca in dar obiecte vestimentare. Daca se decidea sa le pastreze, insemna ca se va casatori cu cel care i-a facut cadoul.

Unii oameni obisnuiau sa creada ca o femeie care vede in ziua de Sfantul Valentin un macaleandru (pasare mica migratoare si cantatoare, cu penajul cenusiu si cu fruntea, partile laterale ale capului, ale gatului si pieptului rosii-galbene), era sortita sa se casatoreasca cu un marinar. Daca vedea o vrabie, se va casatori cu un om sarac, dar va fi foarte fericita, iar daca pe deasupra ei va zbura un cintezoi, ii era sortit un miliardar.

Gandeste-te la numele a sase baieti sau fete, potentiali soti sau sotii. In timp se rotesti codia unui mar, recita numele celor la care te-ai gandit pana cand vei reusi sa rupi codita. Te vei casatori cu persoana al carei nume il rosteai in timp ca s-a rupt codita.

Daca vrei sa afli cati copii vei avea, ai nevoie de o papadie care este foarte aproape sa-si scuture samanata. Respira adanc si sufla peste papadie. Numara semintele care au mai ramas si vei afla numarul copiilor.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00