FUNDATIA EQUALIS - MISIUNE SI VALORI

Publicat: 06 Mar 2008 00:00

Fundatia EQUALIS este singura organizatie din Romania ce acorda imprumuturi sociale pentru studii.
Scopul Fundatiei EQUALIS este de a sprijini studentii aflati in dificultati financiare prin acordarea de imprumuturi adaptate situatiei acestora.

Fundatia EQUALIS fost fondata in octombrie 2007 la initiativa a trei straini ce doresc sa le ofere studentilor romani aceeasi oportunitate de care au beneficiat ei insisi in trecut, cand si-au putut finaliza studiile tocmai datorita imprumuturilor sociale.
Misiunea fundatiei este de a contribui la o societate mai dreapta, mai prospera si mai democratica prin valorile pe care le promoveaza: implicarea personala, eforturile sustinute, munca, onestitatea si deschiderea spre lume.
Un imprumut social pentru studii este un imprumut cu o dobanda extrem de scazuta, pe care Fundatia EQUALIS il acorda studentilor cu dificultati financiare pentru a-i incuraja sa isi continue studiile.
Beneficiarii nu sunt numai studentii cu rezultate scolare exceptionale. Ei sunt selectionati in functie de situatia lor financiara, parcursul scolar, implicarea lor in societate si proiectele de viitor.
Imprumutul este destinat acoperirii partiale a bugetului anual al unui student, suma maxima ce poate fi acordata in 2008 fiind de 6500 RON.
Conditiile financiare au un caracter social: dobanda este de doar 5,5%, suficienta doar pentru a acoperi ritmul inflatiei, si nu exista alte cheltuieli pentru student. De la momentul obtinerii imprumutului, returnarea sumei se poate face intr-un timp de pana la 5 ani si nu este obligatoriu ca studentul sa fie angajat. Nu sunt necesare garantii, ci doar un garant cu un venit minim care sa accepte sa aiba raspunderea solidara in cazul in care solicitantul nu ramburseaza suma.
Studiile eligibile pot fi studii postliceale, universitare, postuniversitare, de master sau de doctorat, dar si alte studii de specialitate, cum ar fi trainingurile, cursurile de formare sau scolile de vara si se pot desfasura atat in Romania, cat si in strainatate. In general, studentii trebuie sa fi trecut de primul an de studii, demonstrand astfel ca sunt capabili si isi doresc sa continue.
Fundatia EQUALIS sustine tinerii care dau dovada de constiinciozitate si seriozitate in munca lor de studenti, de sinceritate in raporturile umane, de deschidere fata de ceilalti si de integritate personala, promovand sansa fiecarui student de a-si finaliza studiile, indiferent de mediul social de provenienta.
Mai multe informatii pe site-ul de prezentare al Fundatiei EQUALIS, www.equalis.ro, si pe blog-ul ce il completeaza, www.equalis.wordpress.com.

Vezi si : FUNDATIA NON PROFIT EQUALIS ACORDA ACUM IMPRUMUTURI STUDENTILOR DIN TOATA TARA!
AI UNDE STUDIA, DAR N-AI CU CEA IA UN CREDIT!
IMPRUMUTURI SOCIALE PENTRU STUDII PENTRU STUDENTII DE LA UNIVERSITATEA BUCURESTI
FACILITATI BANCARE PENTRU STUDENTI

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Ai stofa de Casanova?

Exista barbati care fac furori printre reprezentantele sexului frumos... te numeri si tu printre ei?

mai multe »