FUNDATIA EQUALIS - MISIUNE SI VALORI

Publicat: 06 Mar 2008 00:00

Fundatia EQUALIS este singura organizatie din Romania ce acorda imprumuturi sociale pentru studii.
Scopul Fundatiei EQUALIS este de a sprijini studentii aflati in dificultati financiare prin acordarea de imprumuturi adaptate situatiei acestora.

Fundatia EQUALIS fost fondata in octombrie 2007 la initiativa a trei straini ce doresc sa le ofere studentilor romani aceeasi oportunitate de care au beneficiat ei insisi in trecut, cand si-au putut finaliza studiile tocmai datorita imprumuturilor sociale.
Misiunea fundatiei este de a contribui la o societate mai dreapta, mai prospera si mai democratica prin valorile pe care le promoveaza: implicarea personala, eforturile sustinute, munca, onestitatea si deschiderea spre lume.
Un imprumut social pentru studii este un imprumut cu o dobanda extrem de scazuta, pe care Fundatia EQUALIS il acorda studentilor cu dificultati financiare pentru a-i incuraja sa isi continue studiile.
Beneficiarii nu sunt numai studentii cu rezultate scolare exceptionale. Ei sunt selectionati in functie de situatia lor financiara, parcursul scolar, implicarea lor in societate si proiectele de viitor.
Imprumutul este destinat acoperirii partiale a bugetului anual al unui student, suma maxima ce poate fi acordata in 2008 fiind de 6500 RON.
Conditiile financiare au un caracter social: dobanda este de doar 5,5%, suficienta doar pentru a acoperi ritmul inflatiei, si nu exista alte cheltuieli pentru student. De la momentul obtinerii imprumutului, returnarea sumei se poate face intr-un timp de pana la 5 ani si nu este obligatoriu ca studentul sa fie angajat. Nu sunt necesare garantii, ci doar un garant cu un venit minim care sa accepte sa aiba raspunderea solidara in cazul in care solicitantul nu ramburseaza suma.
Studiile eligibile pot fi studii postliceale, universitare, postuniversitare, de master sau de doctorat, dar si alte studii de specialitate, cum ar fi trainingurile, cursurile de formare sau scolile de vara si se pot desfasura atat in Romania, cat si in strainatate. In general, studentii trebuie sa fi trecut de primul an de studii, demonstrand astfel ca sunt capabili si isi doresc sa continue.
Fundatia EQUALIS sustine tinerii care dau dovada de constiinciozitate si seriozitate in munca lor de studenti, de sinceritate in raporturile umane, de deschidere fata de ceilalti si de integritate personala, promovand sansa fiecarui student de a-si finaliza studiile, indiferent de mediul social de provenienta.
Mai multe informatii pe site-ul de prezentare al Fundatiei EQUALIS, www.equalis.ro, si pe blog-ul ce il completeaza, www.equalis.wordpress.com.

Vezi si : FUNDATIA NON PROFIT EQUALIS ACORDA ACUM IMPRUMUTURI STUDENTILOR DIN TOATA TARA!
AI UNDE STUDIA, DAR N-AI CU CEA IA UN CREDIT!
IMPRUMUTURI SOCIALE PENTRU STUDII PENTRU STUDENTII DE LA UNIVERSITATEA BUCURESTI
FACILITATI BANCARE PENTRU STUDENTI

Trebuie sa citesti

Velopa.ro - Comanda anvelope de vara din confortul casei tale
Velopa.ro - Comanda anvelope de vara din confortul casei tale

Ne aflam in plina pandemie, cand este indicat sa evitam cat mai mult zonele aglomerate si contactul cu alte persoane. Nu este de mirare ca in aceasta perioada numarul comenzilor online a explodat. Oamenii comanda online aproape orice, de la alimente, la produse cosmetice si pana la anvelope pentru

Cum sa realizezi o scrisoare perfecta pentru iubitul tau
Cum sa realizezi o scrisoare perfecta pentru iubitul tau

Poate că nu mai sunt la modă scrisorile, dar noi credem că ar trebui să revină. Hârtia evocă sentimente pe care ecranele gadgeturilor nu le mai redau, iar actul de a scrie de mână are în el ceva intim pierdut în lumea tehnologiei. Ca să

Absolvi in 2021? Cat dureaza sa gasesti un loc de munca dupa absolvire?
Absolvi in 2021? Cat dureaza sa gasesti un loc de munca dupa absolvire?

Dacă în curând absolviți, s-ar putea să vă întrebați „cât durează să găsiți un loc de muncă după absolvire?” Adevărul este că acest lucru va varia de la o persoană la alta și va depinde de o

Cum sa profiti la maximum de anii de studentie
Cum sa profiti la maximum de anii de studentie

Studentia reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade din viata oricarui tanar. Chiar si cand esti in focurile sesiunii si ai foarte mult de invatat, facultatea iti ofera foarte multe oportunitati. Ai parte de o senzatie unica de libertate, de independenta, ai posibilitatea sa cunosti oameni

Cum sa treci cu bine peste un impas financiar
Cum sa treci cu bine peste un impas financiar

Fiecare student, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu probleme financiare. Pentru că banii pe care îi ai la dispoziție în această perioadă a vieții tale sunt limitați, e posibil să te întinzi mai mult decât îți

Teste Online

Cat de bine cunosti chimia organica ?

Afla in acest test simplu cat de bine cunosti chimia organica ! O sa-ti placa la nebunie !

mai multe »

Calculator Sarcina