Descopera cele 7 tipuri de iubire romantica!

Publicat: 18 Feb 2011 00:00

Iubirea romantica, adica acea stare de euforie pe care o experimentam la inceput de relatie, cand suntem indragostiti pana peste urechi, iar celalalt este centrul Universului nostru. Pentru ca suntem diferiti, insa, ne si indragostim din motive diferite. Descopera, asadar, cele 7 tipuri de iubire romantica de care poti avea parte!

1. Iubirea plina de speranta
Acest tip de iubire se refera la aces situatie in care ne indragostim pentru ca ne inchipuim ca persoana care ne trezeste fluturasi in stomac ne va transforma viata, in sens figurat, prin faptul ca ne va ajuta sa scapam de suferintele noastre interioare, existentiale sau psihologice.

2. Iubirea care salveaza

Iubirea care salveaza apare atunci cand ne indragostim de cineva pentru ca avem senzatia ca il/o putem „salva”. Acest tip de iubire este varianta opusa a iubirii pline de speranta.

3. Iubirea dispretului de sine

Daca ai fost acuzat/a vreodata ca te indragostesti numai de persoanele nepotrivite, care te fac sa suferi, este posibil sa fi avut parte de acest tip de iubire, acel care iti alimenteaza parerea proasta pe care o ai despre propria persoana. In aceasta categorie intra si oamenii care au parte de relatii in care sunt abuzati – emotional sau fizic.

4. Iubirea salvatoare

Iubirea salvatoare se refera la acel tip de iubire care apare atunci cand simtim ca obiectul afectiunii noastre a intrat in viata noastra pentru a-i da un sens, o semnificatie. Similara iubirii care da speranta, iubirea salvatoare este ceva mai extrema.

5. Iubirea practica
Oricat ar fi de greu de crezut pentru unii, iubirea poate aparea si din motive... practice. Astfel, ne putem indragosti de oameni care au aceeasi viziune asupra vietii ca si noi si care simtim ca ne pot ajuta sa ne atingem telurile.

6. Iubirea antonimica

Iubirea antonimica apare atunci cand ne indragostim de cineva care este diferit de ceilalti, exotic. Persoana respectiva face lucrurile cu totul altfel decat suntem noi obisnuiti, iar acest lucru ne fascineaza si ne determina sa ne pierdem capul. Iubirea antonimica este cea despre care vorbim atunci cand suntem atrasi de cineva complet opus noua! Acest tip de iubire se opune iubirii narcisiste.

7. Iubirea narcisista

Nu in ultimul rand, iubirea narcisista apare atunci cand regasim in cealalta persoana calitatile pe care le iubim la noi insine. Acest tip de iubire este opusul iubirii dispretului de sine si a celei antonimice.

Dana Saporan - editor Studentie.ro

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Test de evaluare - Liliacul

Test grila de verificare a cunostintelor despre lilieci

mai multe »