Dezvoltarea personalităţii copilului prin activităţi extracurriculare

Publicat: 08 Dec 2015 00:00

,,Educaţia nu e cât de mult ai memorat sau cât ştii. E capacitatea de a face diferenţa între ce ştii şi ce nu ştii. ” Anatole France

,,Dacă vrei să trăieşti fără a munci vreodată, trebuie să fii profund îndrăgostit de o anumită activitate.” Ray Bradbury

Dezvoltarea unor aptitudini speciale, dobândirea interesului faţă de activităţi culturale şi valorificarea talentelor personale sunt considerate drept scop al activităţilor extracurriculare precizeaza site-ul bebee.ro.

Printre beneficiile dobândite de elevi de pe urma acestor activităţi putem vorbi de:

 • Învăţarea gestionării timpului

Cu cât mai mult vor lucra la aceste activităţi, cu atât vor fi mai ocupaţi şi vor fi nevoiţi să înveţe să îşi administreze timpul.

 • Fixarea priorităţilor

Bineînţeles că aceste activităţi vor prima în orarul sau cel puţin în ochii lor. Depinde şi de timpul acordat studiului sau a altor activităţi pe care trebuie să le desfăşoare.

 • Stabilirea angajamentelor pe termen lung

Pentru a duce la bun sfârşit o activitate, precum jucarea unei piese de teatru vor fi obligaţi să fie activi în ceea ce fac şi să îşi respecte promisiunile făcute.

 • Creşterea stimei de sine

Nimic nu ajută mai mult la intensificarea stimei de sine decât realizarea unor activităţi extraşcolare. Se vor simţi importanţi, capabili să finalizeze ceva, nu doar proiectele primite la şcoală.

 • Construirea unor abilităţi relaţionale solide

Desigur că nu vor fi singuri când vor realiza aceste îndeletniciri. Va cunoaşte numeroşi copii cu acelaşi interes ca şi el, vor putea dobândi noi prietenii, care pot fi chiar pe viaţă.

 • Întrajutorare

 • Implicarea în diferite interese

 • Vor avea un punct în plus în redactarea CV-urilor

Aşadar, copilul dumneavoastră va avea doar de câştigat de pe urma acestor îndeletniciri. Nu întotdeauna memorarea, excelarea în activităţile şcolare vă vor face copilul fericit, tocmai de aceea trebuie să îşi facă timp şi pentru hobby-urile pe care le deţine. Uneori se poate întâmpla ca el să nu fie bun în activităţile academice, dar să aibă un mare potenţial în altele.

Putem să clasăm aceste preocupări în:

 1. Literatură regăsim oratoria, actoria, scrierea creativă dar şi rezorvarea rebusurilor, a diferitelor jocuri de gândire.

 2. Ştiinţă – unii pot fi atraşi de mici de realizarea unor experimente sau de natură, de explorare, de dobândire a numeroase cunoştinţe.

 3. Sport – ştim cu toţii că majoritatea băieţilor sunt pasionaţi de fotbal, dar să nu uităm că mai sunt numeroase alte sporturi, de care copilul tău se poate bucura.

 4. Creativitate – copiii pot fi talentaţi la dans, în muzică, la desen, în meşteşugul olăritului sau chiar în manipularea marionetelor.

 5. Excursii – În urma realizării diverselor excursii vor învăţa să preţuiască valorile culturale, folclorice şi istorice ale poporului român, vor deveni mai respectuoşi faţă de munca realizată de aceste talente.

Cu ce altceva vor rămâne în minte cei mici după finalizarea unor ani de studii decât cu amintirile dobândite atunci când au mers în camping sau au vizitat delfinariul?!În astfel de activităţi, ei se confruntă activ cu realitatea, nu doar o vor vedea ci şi o vor simţi, o vor palpa.

Într-o lume dominată de mass media e deosebit de grea despărţirea copilului de gadget-urilor pe care le posedă. Dar trebuie să faceţi tot posibilul să le insuflaţi copiilor voştri dragostea pentru măcar una din aceste activităţi.

Trebuie sa citesti

Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte
Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte

O vacanță la munte nu reprezintă doar o binemeritată doză de aer curat, de pace și de liniște, dar și o ocazie de a te bucura cu gașca sau cu familia de peisaje spectaculoase, aventură și neprevăzut. Iar vacanțele de iarnă de la

Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient
Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient

In actualul context pandemic, ca student esti pus intr-o ipostaza total noua, atipica si, din pacate, altii nu au experimentat aceasta situatie pentru a te putea ghida. Cu siguranta ti-ai imaginat studentia altfel decat stand in casa sau in camera de camin, in fata unui laptop, ci avand multe

Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive
Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Călătoriile sunt, pentru orice student, o modalitate extraordinară de a-și îmbogăți experiențele, de a învăța ceva nou sau de a se relaxa după stresul acumulat cu învățatul și examenele. Însă, de multe ori,

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Teste Online

TEST DE EVALUARE PENTRU ISTORIA ROMANILOR

TEST DE EVALUARE PENTRU ISTORIA ROMANILOR \r\nStefan Cel Mare

mai multe »