studentie.ro  » info-studentie » studentesc » INOROGUL(unicornul)

INOROGUL(unicornul)

Publicat: 30 Nov 2006 | Vizualizari: 5403

INOROGUL(unicornul) este un animal fabulos, despre care se crede ca a venit din India si care a intretinut imaginatia evului mediu. Intr-o `Historiae animalium`, redactata de Conrad Gesner pe la 1585, se spune ca era cunoscut sub urmatoarele nume: monokeros(gr.), unicornis(lat.), alicorna(it.), licorna(gal.), si gednorozecz(ilirica) si i se face o descriere fantezista: Paulus Ioaeius afirma despre licorn ca este un animal care arata ca un manz, de culoare cenusie, cu coama in jurul gatului, cu barba de tap, iar in frunte poarta un corn spiralat care se toceste si cade pentru a se regenera mai tarziu. Se spune ca sangele si cornul au o putere miraculoasa impotriva otravii.

Inorogii, dragonii, elfii sau zanele au fost subiectul multor legende. Inorogii au fost printer noi, intr-un fel sau altul, decand s-a nascut istoria. Cei care i- au descris pentru prima data ca fiind creature miraculoase numite Ch`i lin (sau K`i lin), radiau culori stralucitoare, iar vocea lor rasuna ca o suta de adieri de vant. Miscarile lui sunt atat de silentioase incat abia pot fi auziti. Se spune ca pasea in acest fel pentru ca nu a vrut sa striveasca firele de iarba.

Ch`i lin este o creatura foarte speciala pentru chinezi. Unicornul s-a aratat pentru prima data regelui Fu Hsi. Dupa cum spune povestea, Fu His se afla pe o banca langa fluviul Galben . Se gandea la nemurire si la cum ar putea sa transmita generatiilor urmatoare gandurile sale. Deodata, un Ch`i lin a iesit din apa si s-a apropiat de rege. Pe spate purta cateva sigilii magice din care Fu His a creat primele hieroglife chinezesti.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2021-09-18 00:00:00 - 2021-10-11 00:00:00