studentie.ro  » info-studentie » studentesc » SATIRA

SATIRA

Publicat: 30 Ian 2008 | Vizualizari: 3143

SATIRA este specie literara si modalitate artistica totodata, prin care autorul ironizeaza defectele umane si sociale cu intentii declarat moralizatoare. Caracteristicile stilistice ale satirei sunt ironia, exagerarea caricaturala a unor aspecte particulare si construirea unor relatii neobisnuite aparent absurde.

Continutul unei satire reflecta conditiile sociale ale momentului istoric ceea ce determina aparitia acesteia in diferite forme de exprimare. Din punct de vedere etimologic, termenul provine din cuvantul latin "satura", initial cu sensul de "dezordine" sau "harababura", forma literara curenta contituindu-se in timp. Sintagma "satura lanx" desemna un taler continand un amestec fructe si alte alimente, oferit ca ofranda zeitei Ceres. Cu semnificatia de "amestec", termenul este folosit de Ennius, intre secolele al III-lea si al II-lea, ca titlu al culegerii sale de poeme variate si in metri diferiti, "Saturae".

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2021-09-18 00:00:00 - 2021-09-28 00:00:00