DOCTORATE PIPERATE IN 2007

Publicat: 10 Aug 2007 00:00


Ca sa obtina titlul de doctor, un candidat va trebui sa plateasca in total peste zece mii de lei.

Numai pentru sustinerea tezei de doctorat, la una dintre specializarile de la Universitatea Bucuresti, taxa a fost stabilita la 200 de euro, la cursul zilei, in momentul fixarii datei de sustinere a lucrarii. Pentru inscrierea la concurs (inclusiv inmatricularea), se vor mai plati alti 600.


10000 de lei, la care se mai adauga, pentru eliberarea de duplicate ale unor documente, precum planuri, adeverinte, procese-verbale, inca minim 20 de lei.

In afara acestor plati, pentru orice fel de transfer de doctorat de la o institutie la alta, se vor achita cate 60 de lei, iar o singura reexaminare (examene sau referate) costa 100 de lei.

La inscriere, dosarul trebuie sa contina originale si copii legalizate la urmatoarele documente: certificat de nastere, certificat de casatorie sau alt act de eventuala schimbare a numelui, diploma de Bacalaureat, diploma de licenta si foaia matricola, diploma de master si foaia matricola.

Totodata, se vor prezenta memoriu de activitate stiintifica, lista cu titlurile lucrarilor publicate, propunerea unei teme in concordanta cu domeniul conducatorului stiintific, cu justificarea importantei acesteia, o lista bibliografica, precum si un certificat de competenta lingvistica.

Candidatii care au facut studiile in strainatate vor prezenta la inscriere traducerea legalizata a diplomei, precum si echivalarea acesteia.

Pretul acestor studii se ridica la 15000 de RON pe an, adica 300 de milioane de lei vechi in cei doi ani.

Anual, in Iasi, la cele cinci mari universitati de stat sint scoase la concurs peste 1.500 de locuri pentru doctorat. Dintre acestea, mai mult de jumatate sint finantate de la buget, restul fiind cu taxa.

„Bobocii“ admisi pe locurile cu frecventa vor trebui sa aiba prezenta obligatorie la cursuri. Fiecare doctorand care urmeaza cursurile la zi va primi o bursa lunara de sase milioane de lei, dar va trebui sa fie prezent zi de zi la scoala, iar uneori chiar si in weekend.

Pentru cei de la Arte, intervine obligatia de implicare in proiecte de cercetare, finalizata cu o dubla examinare: o data prin expunerea unei opere, iar a doua oara prin comentarea propriei creatii.
Trebuie sa citesti

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Teste Online

Cat % ne potrivim..

nici o descriere !

mai multe »