studentie.ro  » timp-liber » evenimente » Editura Meteor Press prezinta lansarile de toamna la Gaudeamus 2015

Editura Meteor Press prezinta lansarile de toamna la Gaudeamus 2015

Publicat: 16 Nov 2015 | Vizualizari: 1032

Targul International de Carte Gaudeamus isi va deschide portile miercuri, 18 noiembrie 2015 si se va derula pe o perioada de cinci zile, pana duminica, 22 noiembrie. Editura Meteor Press va invita la evenimentele de lansare care vor avea loc in aceasta perioada la standul propriu din pavilionul central de la Romexpo, nivelul 0.0.


Am pregatit pentru vizitatorii targului Gaudeamus trei evenimente foarte importante, care va vor face cu siguranta curiosi si dornici sa cititi.

Joi, 19 noiembrie 2015, ora 17.00 – stand Meteor Press, nivelul 0.0

Beria, tatal meu. in inima puterii staliniste,
autor: Sergo Beria, traducere: Dan Criste

Instrumentele terorii lui Stalin. CEKA – OGPU – NKVD – KGB,
autor: Rupert Butler, traducere:Mihai – Dan PavelescuInvitati:

Ion M. Ionita, Redactor-sef al revistei Historia;
Dorin Matei, Redactor-sef al revistei Magazin istoric;
Armand Gosu, Conferentiar dr. la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de stiinte Politice
Bedros Horasangian, analist politic.

Tatal meu, Beria. in inima puterii staliniste este o excelenta biografie a lui Lavrenti Beria – multa vreme mana dreapta a lui Stalin, temutul comisar al poporului pentru afaceri interne in perioada 1938 – 1953 – , al carei autor este fiul sau, contine cele mai interesante revelatii despre mentalitatea conducatorilor sovietici. Asemenea unui “nas” mafiot, Stalin are grija sa-si compromita complicii intr-o maniera sistematica, iar orice incercare de a scapa de aceasta indatorire de a ucide, in mod colectiv sau individual, ii trezeste suspiciuni si dorinta de razbunare.
Povestea lui Sergo Beria este insa si o marturie extraordinara despre razboi, asa cum l-a trait fiul unui membru al nomenclaturii, si despre felul in care acesta vedea relatiile cu aliatii occidentali.


Plasand metodele brutale ale lui Stalin intr-un context istoric mai larg, Instrumentele terorii lui Stalin. CECA – OGPU – NKVD – KGB, intre 1917 si 1991, volum scris de Rupert Butler, incepe prin a descrie masurile violente ale serviciilor secrete ale statului la care au recurs tarii despotici inca de pe vremea lui Ivan cel Groaznic. Autorul examineaza apoi CEKA, prima organizatie postrevolutionara, acuzata de combaterea contrarevolutiei, ale carei metode au fost atat de nemiloase, incat guvernul bolsevic a desfiintat-o in anul 1922.


Vineri, 19 noiembrie 2014, ora 18.00 – stand Meteor Press, nivelul 0.0

Am supravietuit. Amintirile unei foste detinute de la Auschwitz,
autor: Yvone Redgis – Klug;prezentare si adnotare: Jean – Marc Dreyfus
traducere: Dan CristeInvitati:

Ion M. Ionita, Redactor-sef al revistei Historia
Aurel Vainer, Presedinte la Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania;
deputat la Parlamentul Romaniei;
Liviu Beris, Presedintele Asociatiei Evreilor din Romania, Victime ale Holocaustului;
Bedros Horasangian, analist politic


in volumul Am supravietuit. Amintirile unei foste detinute de la Auschwitz sunt evocate intr-un mod inedit amintirile din perioada deportarii ale Yvonnei Redgis-Klug la Birkenau cu convoiul din 30 iunie 1944. Din momentul eliberarii din lagarul de la Auschwitz, chiar de Armata Rosie, s-a apucat sa scrie aceste exceptionale pagini, pe cand se afla inca in Polonia, la Katowice, asteptandu-si repatrierea in Franta.
Nascuta la Paris din tata american si mama frantuzoaica, Yvonne Redgis avea asadar dubla cetatenie, franceza si americana. Refugiata, in momentul dezastrului, in casa ei de pe Coasta de Azur, s-a casatorit in septembrie 1940, dupa care a intrat in Rezistenta. Arestata in octombrie 1943, a fost transferata la Drancy, apoi intr-unul dintre lagarele pariziene, Austerlitz, unde soseau piesele de mobilier si obiectele luate din apartamentele evreilor. Dupa mai multe luni petrecute acolo, a fost trimisa inapoi la Drancy si, de acolo, a fost deportata la Auschwitz – Birkenau. A reusit sa supravietuiasca pana la eliberare si a fost repatriata la Paris.

Va intampinam cu oferte si reduceri cuprinse intre 20 si 80 la suta pentru cartile Meteor Press!

Parteneri: Historia, Magazin istoric, TV-h: TELEVIZIUNEA TA, liternet.ro, ziare.com, Observator cultural, filme-carti.ro, cititorul.com, Ziarul de Duminica, TvCity, 4arte.ro, studentie.ro, PrWave.ro, Semne Bune, Agentia de Carte, Rabbit Media.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-07-06 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00