Care sunt tendintele online in educatie? Conferinta Educatie in Ctrl analizează influenta noilor media asupra generatiei tinere

Publicat: 24 Feb 2016 00:00


Vloggeri din România, specialisti in domeniul educatiei si reprezentanti de branduri si agentii vin la Timisoara pentru a dezbate impactul social pe care il poate avea vlogging-ul ca instrument pentru educatie, precum si importanta e-learning-ului. Conferinta Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie este prima initiativă de acest fel din tară si se desfăsoară in 8 aprilie 2016, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.

Vlogging-ul a inceput să se bucure de o tot mai mare popularitate in România, mai ales in rândul tinerilor. scoala, la rândul ei, face o trecere treptată spre video learning (e-learning), spre săli de clasă alternative, spre cursuri tinute pe Skype, ore de limbi străine realizate online sau teste digitale. La conferinta Educatie in CTRL. Vlogging: de la divertisment la educatie, estudent.ro, Asociatia Ctrl-D si Vlog-ul de Marti (Anne-Marie Chelariu) isi propun să facă o radiografie a vlogging-ului românesc, pentru a găsi un răspuns la intrebarea: Poate vlogging-ul să devină un mijloc relevant pentru educatie? Evenimentul se adresează atât creatorilor de continut video online, studentilor si absoventilor interesati de vlogging,, precum si cadrelor didactice interesate de metode alternative de predare.


Printre primii speakeri anuntati la eveniment se numără: Codin Sebastian Pop si Ramona Cordos (fondatori Creative Monkeyz si realizatorii cunoscutului serial RObotzi), Anne-Marie Chelariu (Vlog-ul de Marti), Alex Gaftoni (Sector 7), Matei Psatta (Digital Strategy Director la Leo Burnett Group), Coralia Sulea (Conferentiar Universitatea de Vest - Departamentul Psihologie) si stefan Szakal (antreprenor si co-fondator estudent.ro). Conferinta va fi moderată de Claudiu Teohari - TEO, comediant si gazda show-ului online Nimic Nou realizat de Sector 7.
Principalele subiecte care vor fi abordate in cadrul evenimentului sunt: vlogging-ul in România ca formă de divertisment – tipuri de continut si publicuri-tintă; componenta educatională in vlogging – de la tutoriale la educatie, prin umor si satiră; e-learning si resuse online pentru educatie alternativă in România - videoul online ca mediu pentru cultura de invătare.


Biletele pentru conferintă pot fi achizitionate online până in 17 martie la pret redus - Early Bird: studenti 50 lei, standard 75 lei. Mai multe detalii despre eveniment, speakeri si bilete puteti afla pe site-ul conferintei: www.educatieinctrl.ro
Sondaj: 86,6% dintre tineri folosesc YouTube ca instrument pentru invătare

Pentru a intelege mai bine care sunt noile tendinte in educatia din România, echipa Educatie in Ctrl a demarat un sondaj printre tineri cu vârste cuprinse intre 14 - 35 de ani. Rezultatele preliminare arată că majoritatea lor (81.2% dintre respondenti) sunt familiarizati cu e-learningul, 86.6% folosesc YouTube ca instrument de invătare, iar 71.3% urmăresc cel putin un vlogger român.

Dintre formele de e-learning preferate, aproape 50% dintre tinerii intervievati optează pentru cursurile online. La capitolul beneficii, tinerii declară că e-learningul ii ajută să descopere subiecte si abordări noi (79.4%), li se pare usor de accesat si de urmărit (63.7%), completează cu succes notiunile insusite prin invătământul traditional (48.8%), e un mod de a-si personaliza experienta de invătare (46.9%) si ii motivează să se autoperfectioneze (44.4%).

in privinta video blogging-ului, tinerii il percep atât ca pe o formă de divertisment (63.8%), cât si ca pe un instrument de invătare (61.7%).

Rezultatele finale ale sondajului vor fi anuntate in 8 aprilie, in cadrul conferintei Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie.

Estudent.ro este o platformă de e-learning care oferă gratuit continut exclusiv in limba română. Cursurile oferite sunt in format video, create de instructori de la cele mai importante institutii academice din tară.

Ctrl-D este o asociatie creată pentru designeri, developeri, oameni de comunicare si publicitate, cu scopul de a le oferi resurse educative relevante, de a-i informa, promova si implica. Din 2011, Ctrl-D publică o revistă online, care reuneste articole de specialitate si tutoriale dedicate pregătirii tinerilor din domeniile Design, Development si Digital.

Vlog-ul de Marti este un proiect inceput de Anne-Marie Chelariu in 2013. in cei 3 ani, a acumulat peste 111.000 de subscribers pe canalul de YouTube, peste 6 milioane de vizualizări, iar numărul acestora este intr-o continuă crestere. Vlog-ul de Marti a avut si numeroase proiecte speciale, cum sunt Imnul Vloggerilor, colaborare cu Disney, interviu Dove Cameron si campania globală #DearMe.

Persoana de contact:
Alexandra Palconi, Coordonator de proiect
E-mail: alexandra.palconi@ctrl-d.ro | Telefon: 0721532454


Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

ce crezi iti plac masinile?

dedspre camioane stii

mai multe »