Caravana NexT porneste spre noua orase din tara

Publicat: 31 Iul 2015 00:00

Caravana Filmelor NexT porneste la drum pentru al doilea sezon si duce o parte din cele mai bune scurtmetraje vazute in cadrul Festivalului de Film NexT in noua orase din tara. Dupa noua editii de festival, scoatem filmele la iarba verde pentru picnic si cinema sub clar de luna, in perioada 8-27 august.

In mijlocul verii, natura este cel mai bun cinematograf. Proiectiile vor avea loc in spatii alternative, in parcuri, gradini, paduri sau pajisti, iar spectatorii sunt incurajati si in acest an sa renunte la scaune si sa isi aseze paturile pe iarba.

Pentru fiecare dintre cele noua orase sunt programate cate doua seri de proiectie: Piatra Neamt (8-9 august), Iasi (10-11 august), Targu Neamt (12-13 august), Targu Mures (14-15 august), Cluj Napoca (16-17 august), Oradea (19-20 august), Bistrita (21-22 august), Vatra Dornei ( 23-24 august) si Brasov (26-27 august).

Caravana se incheie cu o proiectie speciala la Bucuresti, pe 29 august. Filmele se vor intoarce in capitala, dupa o aventura prin noua orase in care publicul are rareori ocazia sa vada filmele de scurtmetraj sau in care cinematografele s-au inchis demult.

In 2015, Caravana Filmelor NexT aduce spectatorilor sai patru programe de filme scurte cu povesti de neuitat, perfecte pentru serile de vara.


• NexT Romanian Shorts
Șapte scurtmetraje romanesti mai vechi si mai noi, aplaudate la NexT, despre povesti de familie ca-n viata. Si-un strop de fantezie.


• Oscars Night
O seara de gala cu covor rosu si reflectoare pentru cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2015.


• NexT Comedy Night
Filme scurte puse la pastrare in camara festivalului sau de-abia scoase din cuptorul editiei de-abia incheiate, care sa ne potoleasca pofta de ras.


• NexT Is Love
Serile de vara sunt facute pentru a te indragosti. Noi dam tonul cu cele mai frumoase povesti de dragoste de la NexT, proiectate la lumina stelelor.

Caravana Filmelor NexT a aparut ca o completare fireasca a Festivalului International de Film NexT, a carui misiune este sa promoveze la nivel local, national si international cele mai inovatoare si creative productii de scurtmetraj.

Dupa ce mii de oameni s-au bucurat de filme in cele noua editii de pana acum ale festivalului NexT, Caravana continua misiunea NexT si duce scanteia NexT mai departe de Bucuresti, din dorinta de a ajunge la un public nou.

Si in acest an, accesul la proiectiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

Ce sarut ti se potriveste?

Felurite tehnici si denumiri atribuite sarutului au fost si continua sa fie descoperite. Tu cu ce sarut te identifici cel mai bine?

mai multe »