ITFest revine cu o noua editie!

Publicat: 30 Sep 2015 00:00

Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (SiSC) anunta inceperea celei de-a VIII-a editii a proiectului national ITFest, eveniment devenit deja o traditie. Festivalul va avea loc in perioada 18 octombrie - 8 noiembrie 2015, in Bucuresti.

SiSC este cea mai veche organizatie studenteasca din ASE, infiintata in anul 1996, ce are peste 150 de proiecte desfasurate cu succes de la infiintare si pana in prezent. Principalul scop al organizatiei este acela de a reprezenta studentii, atat in raport cu mediul academic, dar si prin crearea de oportunitati de dezvoltare personala si profesionala.

ITFest isi propune sa adune in acelasi loc tineri pasionati de IT din toata tara, dar si sa creeze o punte de legatura intre participanti si marile companii de IT. Ne propunem sa realizam acest lucru printr-o serie de evenimente care incurajeaza tinerii sa isi arate potentialul si le creeaze conditiile necesare afirmarii.

Unul dintre aceste evenimente este Hackathon-ul (7 noiembrie, WeLoveDigital) in care participantii isi pot dovedi calitatile si se pot afirma la una dintre cele 3 categorii: Desktop, Mobile si Web. Concurentii au la dispozitie 12 ore pentru a demonstra ca merita premiul cel mare la una dintre cele trei categorii, iar temele concursului vor fi prezentate de catre partenerii nostri principali. Tot ei vor desemna si marii castigatori.

Un alt eveniment ce isi propune sa descopere tinerele talente din domeniul IT este Concursul de Algoritmica (3 noiembrie, Academia de Studii Economice), ce nu reprezinta altceva decat faza locala a renumitului concurs international ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest). El se va desfasura astfel: vom incepe cu un training despre modul de lucru pe care trebuie sa il adopte fiecare echipa si vom continua cu probele propriu-zise in care echipele au la dispozitie 5 ore pentru a rezolva 10 probleme cu dificultate diferita.

Alte evenimente in cadrul proiectului sunt:

  • LAN Party with PC Garage (18 octombrie, Crystal Palace Ballrooms), unde tinerii pasionati de gaming au ocazia sa isi dovedeasca maestria la unul dintre cele 3 jocuri: League of Legends, Mortal Kombat si Hearthstone.
  • Conferinta de deschidere (2 noiembrie, Academia de Studii Economice)
  • Workshop-uri tematice prezentate de partenerii nostri, unde participantii au sansa de a afla ultimele noutati din domeniu, dar si de a lua contact direct cu cele mai mari companii de IT in perioada 4-6 noiembrie, la Academia de Studii Economice.
  • Prezentare de Gadget-uri in cadrul Academiei de Studii Economice - ofera tinerilor ocazia de a lua contact direct cu cele mai noi dispozitive aparute.
  • Conferinta de antreprenoriat “I speak IT!”, ce va avea loc pe data de 20 octombrie in cadrul West Gate Studios, unde participantii vor avea multe de invatat de la experti in domeniu.
  • Festivitatea de premiere (8 noiembrie, Academia de Studii Economice)


Inscrierile se fac pe site-ul http://itfest.sisc.ro astfel: incepand cu 28 septembrie se vor desfasura inscrierile pentru LAN Party, iar pentru celelalte evenimente inscrerile incep in data de 5 octombrie. Pentru ca ne dorim ca singurele preocupari ale participantilor sa fie evenimentele ce definesc acest proiect, SiSC va asigura cazarea si masa pentru tinerii din afara Bucurestiului la evenimentele din perioada 2-8 noiembrie!

Pentru mai multe detalii despre proiect sau organizatie, nu ezitati sa accesati site-ul http://itfest.sisc.ro sau http://sisc.ro. De asemenea, puteti urmari actualizarile zilnice pe pagina de Facebook a proiectului: http://www.facebook.com/it.fest.sisc.ro !

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

OGLINZI

OGLINZI si Lentile

mai multe »