A XX-a editie JobShop® a luat sfarsit!

Publicat: 07 Apr 2014 00:00

Evenimentul national de cariera JobShop®, realizat de organizatia studenteasca BEST Cluj-Napoca a luat sfarsit joi, 3 aprilie. A fost o saptamana plina de prezentari, workshopuri, vizite la companii si activitati menite sa ii ajute pe studenti si absolventi sa se dezvolte din punct de vedere profesional.

Acestia au interactionat cu reprezentatii a 27 de companii mari din Cluj-Napoca, participante in cadrul zilelor de stand si au avut ocazia sa cunoasca atat linia de productie cat si modul de lucru pe departamente.

Anul acesta, peste 2000 de tineri au trecut pragul Casei de Cultura a Studentilor pentru a cerceta ofertele companiilor prezente la JobShop® si au fost depuse mai mult de 900 CVuri.

In timpul evenimentului s-au desfasurat 6 prezentari de companii: National Instruments, Betfair, Continental, Schlumberger, Emerson, Fortech si un numar de patru companii si-au deschis portile pentru vizita studentilor (Emerson, HP Software, iSDC si Steelcase). Workshopurile companiilor Betfair, Fortech si Tenaris au adus un plus de dinamism activitatilor si au testat cunostintele si abilitatile tinerilor aspiranti la job-uri sau internship-uri.

In cadrul BACo - BEST Academics and Companies, reprezentantii Universitatii Tehnice, reprezentatii companiilor si ai studentilor au discutat despre o tema de actualitate: "Limitarea angajarii pana la terminarea facultatii". Concluziile acestei mese rotunde au fost ca exista o dorinta de mai multe parteneriate intre universitate si companii, o adaptare a curriculei actuale si cat mai multe colaborari in sprijinul cercetarii, pentru a exista echilibru in dezvoltarea studentului.

Prezentarea sustinuta de Sebastian Crisan, fost intern la Microsoft si Facebook le-a demonstrat studentilor ca si ei pot ajunge la companii de renume daca se pregatesc pentru asta din timp, isi alcatuiesc un CV impecabil si indraznesc. Cel mai important e ca studentii sa se cunoasca pe ei insi, sa stie ce isi doresc, iar restul vine de la sine.

Sectiunea Cool Jobs - Cariere de Succes a crescut in amploare anul acesta, cucerindu-si participantii cu personalitati din diverse domenii si cu povesti diferite, dar la fel de motivationale. in timpul celor 3 ore si jumatate de prezentari si discutii, Julian Hingley, Florin Muresan, Serban Tiganas, Vasile Dorca, Adrian Rusu si Vlad Pop ne-au impartasit pasiunile lor si am aflat cate putin din secretele succesului lor.

Coordonatoarea evenimentului, Madalina Pintea, studenta in anul III la Calculatoare spune ca: “A fost o placere sa lucrez cot la cot cu atatia oameni frumosi, pentru un eveniment cu suflet. Multumesc echipei care mi-a fost alaturi de la inceput, dar si tuturor celor care s-au implicat pe parcurs - fara voi aceasta editie aniversara cu numarul XX nu ar fi fost la fel!”

La organizarea JobShop® au luat parte peste 50 de studenti voluntari din cadrul BEST Cluj-Napoca, iar pregatirea evenimentului a inceput inca din toamna anului precedent.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat in 1995, este o organizatie nonguvernamentala si nonprofit, formata din voluntari din cadrul Universitatii Tehnice. La nivel international, BEST (Board of European Students of Technology) exista in 33 de tari si 96 de universitati, avand peste 3300 de membri activi in toata Europa si 1.300.000 de studenti atinsi prin actiunile sale.

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Utrenia

Verificarea cunostintelor legate de utrenie.

mai multe »