Alege mai mult decat un targ de cariera, vino la JobShop!

Publicat: 31 Mar 2014 00:00

In perioada 30 martie - 3 aprilie organizatia studenteasca BEST Cluj-Napoca organizeaza la Casa de Cultura a Studentilor cea de a XX-a editie JobShop®, cel mai important eveniment de cariera adresat studentilor Universitatii Tehnice si nu numai.

Scopul principal al evenimentului este de a oferi studenţilor si absolvenţilor cunostinţele si informaţia necesare startului in cariera, iar companiilor oportunitatea de a angaja tineri specialisti, astfel pastrand valoarea intelectuala la nivel local si impulsionand mediul de afaceri clujean.

“Cum sa ajungi intern la o companie de succes?”JobShop® debuteaza duminica, 30 martie, prin prezentarea “Cum sa ajungi intern la o companie de succes?”, sustinuta de Sebastian Crisan, fost intern la Facebook si Microsoft. Ziua continua cu un Workshop de CVuri, menit sa ii invete pe studenti cum sa-si puna in evidenta cunostintele si aptitudinile in fata reprezentantilor companiilor pe care ii vor intalni in zilele urmatoare, urmand ca marti, JCI sa sustina un workshop intitulat “Recrutat.Selectat.Angajat!” care are scopul de a-i invata pe studenti cum sa se prezinte la interviu.

Zile de stand

Luni si marti companiile participante isi vor deschide standurile catre studenti si vor prezenta oferta legata de practica, internshipuri si joburi. JobShop® reuneste anul acesta 25 de companii din domenii tehnice diverse, cum ar fi inginerie electrica, constructii, IT, constructii de masini, servicii petroliere si altele.

Prezentari, vizite de companii si ateliere tehnice

Pentru a cunoaste o companie, un fluturas si o scurta discutie cu un reprezentant al acesteia de multe ori nu sunt suficiente. JobShop® ofera studentilor posibilitatea de a interactiona indeaproape cu companiile prin prezentarile Fortech, National Instruments, Betfair, Schlumberger si Emerson, vizite la companiile HP Software, ISDC si Steelcase si workshopuri oferite de Tenaris si Betfair.

Interviuri

In zilele de miercuri si joi, Schlumberger cel mai mare furnizor global de servicii pentru industria de petrol si gaze, ofera studentilor universitatii tehnice posibilitatea de a participa la un interviu in urma caruia pot obtine un job sau internship in strainatate.

BACo - BEST, Academics and Companies

BACo este un eveniment special in cadrul caruia reprezentanti ai Universitatii Tehnice, ai companiilor si ai studentilor se reunesc pentru discutii de ordin academic.

CoolJobs - Cariere de Succes

In cadrul acestei sectiuni persoane importante din diverse domenii vor veni in fata studentilor pentru a le vorbi despre parcursul lor in cariera si provocarile pe care le cere jobul mult dorit. Prezentarile vor avea loc miercuri in a doua jumatate a zilei.

Mai multe detalii, precum si programul complet al activitatilor din timpul evenimentului se gasesc la adresa: cluj.jobshop.ro.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat in 1995, este o organizatie nonguvernamentala si nonprofit, formata din voluntari din cadrul Universitaţii Tehnice. La nivel international, BEST (Board of European Students of Technology) exista in 33 de tari si 96 de universitati, avand peste 3300 de membri activi in toata Europa si 1.300.000 de studenti atinsi prin actiunile sale.

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Ai tarie de caracter?

Ai puterea sa depasesti momentele dificile care apar inevitabil in viata ta sau te lasi coplesit de ele?

mai multe »