Vrei sa aplici pentru un program de internship?

Publicat: 18 Oct 2013 00:00

Saptamana viitoare, pe 25-26 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti are loc targul de cariera Angajatori de TOP. In cadrul evenimentului vor fi deschise 3300 de pozitii si sunt asteptati 15.000 de profesionisti si studenti.

Pentru cei aflati la inceput de cariera evenimentul din aceasta toamna poate reprezenta un moment important pentru evolutia lor profesionala, oferindu-le perspective de dezvoltare in cadrul celor mai importante companii din Romania.

Pe parcursul celor doua zile de eveniment, tinerii se pot informa cu privire la programele de internship si management trainee deschise de companiile participante. In urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions in perioada februarie - martie 2013, a reiesit faptul 93% dintre companii deschid programe dedicate studentilor si masteranzilor cu scopul de a-i selecta pe cei mai buni candidati juniori pentru a-i forma si pastra in companie.

In cadrul Angajatori de TOP, tinerii vor putea aplica la o serie de astfel de programe. Cateva dintre companiile care recruteaza pentru programe dedicate studentilor sunt: BRD - Groupe Société Générale, Humangest Group, Cegeka, HP, Groupama Asigurari, ProCredit Bank, IBM, L’Oréal Romania, G2 Travel, Microchip Technology, National Instruments, Genpact etc

“In cadrul Angajatori de Top vom continua programul nostru de internship Gateway. Este vorba despre un program pe care il derulam pe parcursul intregului an, pentru vorbitori de limbi straine (germana, franceza, italiana sau spaniola) aflati in ani terminali de studiu, masteranzi sau proaspat absolventi. Gateway isi propune ca in timpul a 5 sau 6 saptamani sa ofere cursuri de soft skills (ex. comunicare, vorbit in public, etc), hard skills (ex. SAP) si training-uri de limbi straine, astfel incat cei care vor termina acest program sa fie pregatiti pentru a prelua un job in cadrul Genpact” a declarat Ingrid Bercea, Europe Recruitment Manager, Genpact.

“Continuam traditia inceputa anul trecut si lansam editia a doua a Programului de Internship Academica. Este un stagiu platit, adresat studentilor in an terminal si masteranzilor, care vor avea ocazia sa lucreze timp de 6 luni intr-un domeniu dinamic. In program sunt incluse 11 pozitii, in departamente precum Resurse Umane, Comunicare si Relatii Publice, IT, Audit, Financiar, Daune si Tehnic Subscriere. La finalul celor 6 luni, stagiarii vor avea posibilitatea sa fie angajati permanent in cadrul companiei. Decizia se va baza pe rezultatele obtinute in perioada de internship si nevoile de personal din acel moment[...]” a declarat Gabriel Chirvase, Director Resurse Umane, Groupama Asigurari.

“In cadrul editiei cu numarul 15 a Angajatori de TOP vom promova o noua sesiune a programului complet de training Young Bankers, pentru care primim aplicatii incepand cu aceasta toamna si care va incepe in februarie 2014. Aceasta este principala poarta de acces la un loc de munca in ProCredit Bank si noi credem ca va fi o oportunitate foarte buna sa ne cunoastem viitorii colegi” a declarat Andreea Florescu, Sef Departament Resurse Umane, ProCredit Bank.

“BRD - Groupe Société Générale este partener al evenimentului Angajatori de Top inca din primele sale editii, participand an de an, datorita profesionalismului dovedit cu fiecare editie si a rezultatelor obtinute. Pentru noi, Angajatori de Top este o buna ocazie de a ne comunica programele de internship dedicate tinerilor la inceput de drum, ce vor sa cunoasca compania noastra si sa isi puna in practica abilitatile, dar si un mijloc de a intra in contact cu potentiali candidati si de a avea o interactiune constructiva[...]” a declarat Adela Jansen, Director Executiv de Resurse Umane, BRD - Groupe Société Générale.

In ceea ce priveste profilul candidatului pentru pozitiile adresate studentilor, companiile apreciaza implicarea in activitati extracurriculare, pasiunea pentru domeniul ales, orientarea spre invatare si motivatia, dar si abilitatile personale pe care le pot demonstra in cadrul procesului de selectie. La acestea se adauga cunoasterea a cel putin unei limbi straine.

Pentru cele doua zile ale evenimentului, le recomandam candidatiilor sa intre pe www.hipo.ro si sa se inscrie la workshop-uri de cariera si conferinte. Atat conferintele cat si workshop-urile vor fi structurate pe o tematica specifica si reprezinta o ocazie buna de a acumula cunostinte despre o industrie anume. In plus, astfel de conferinte sunt o oportunitate buna de a interactiona cu specialisti in domeniul lor de activitate.

Cei interesati sa aplice pentru un program de internship, se pot inscrie la urmatoarele prezentari:


Lista completa a angajatorilor si detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.hipo.ro

Accesul publicului va fi permis vineri, 25 octombrie si sambata, 26 octombrie, in intervalul 10:00 - 17:00, la Sala Palatului din Bucuresti.

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Initiere informatica

Initiere informatica , cls IX

mai multe »