AUTORITATILE IRANIENE, INGRIJORATE DE SINUCIDEREA DELFINILOR
5/5161
calendar_month 30 Oct 2007, 00:00
Misterioasa sinucidere colectiva a aproape 150 de delfini in Golful Persic din ultimele saptamani i-a alarmat pe ecologistii iranieni, informeaza AFP. Acestia au acuzat metodele prindere a pestelui folosite de pescarii din zona.

La sfarsitul lunii septembrie 79 de defini au esuat pe plaja de la Jask, din sudul tarii. Tot aici, saptamana trecuta 73 de delfini au avut aceeasi soarta. Fotografii cu delfinii morti au aparut in presa.


"Sinuciderea colectiva a delfinilor continua", a titrat sambata cotidianul guvernamental din Iran. "Locuitorii au incercat sa ii duca in larg, dar acestia s-au intors inapoi", a mai informat ziarul central.

Autoritatile au adus la Teheran cadavrul unui delfin pentru a examina cauzele mortii. Mohammad Baqer Nabavi, adjunctul sefului Organizatiei pentru Protectia Mediului, a afirmat ca moartea a survenit dupa ce delfinii au fost prinsi in plasele pescarilor.

"Nu am constatat nicio urma de poluare", a declarat Nabavi. "Credem ca delfinii au fost prinsi in plasele pescadoarelor si nu au putut ajunge la suprafata apei pentru a respira", a adaugat acesta.

Realitatea.net