Cele mai ciudate moduri de a calatori

calendar_month 26 Sep 2014, 00:00
Foto:oddee.com
Fotoprincipala:en.wikipedia.org
Cu zepelinul
Inainte de tragedia din 1937 din Hindenburg, zepelinele erau considerate viitorul transportului aerian. Ulterior, au disparut aproape complet din peisaj, insa s-ar parea ca se pregatesc de o revenire spectaculoasa.
Aeroscraft, un zepelin conceput de Worldwide Aeros Corp in urma unei investitii de 3 milioane dolari, ar putea fi dat in folosinta chiar in 2015. Acest vehicul aerian este mai economic decat un avion (consuma circa o treime din totalul de combustibil folosit de un avion care transporta marfuri), astfel ca ar putea fi utilizat pentru a transporta bunuri in zonele afectate de razboaie sau dezastre naturale.
Cu avionul in spatiu
Din 2015, ar putea fi reintrodus turismul spatial! Acest tip de turism - doar pentru oamenii foarte bogati - a fost demarat in 2001, insa a fost stopat in 2009. Anul viitor, insa, calatoriile in spatiu pentru oamenii obisnuiti ar putea fi reluate, in conditiile in care mai multe companii propun deja astfel de calatorii! Cea mai ieftina calatorie in spatiu costa 75.000 dolari/persoana.
Cu avionul inapoi in timp
Ceva mai accesibila este o calatorie cu avionul... in timp: poti avea parte de experienta unei calatorii virtuale la bordul unui avion Pan Am, de pilda, in anii '60 - '70. Cel putin aceasta este propunerea Air Hollywood, un studio cinematografic din Los Angeles, care a amenajat un platou de filmare aidoma interiorului unui avion luxos din acea perioada de glorie a traficului aerian.
Cu trenul din China in SUA
China planuieste o miscare indrazneata: construirea unui tunel subteran (si subacvatic) care sa faca legatura cu SUA. Tunelul ar urma sa traverseze estul Siberiei, stramtoarea Bering, Alaska si Canada, totalizand o lungime de peste 12.800 km. Daca ne gandim la viteza cu care se construieste in China, proiectul are mari sanse sa se transforme in realitate!
Cu liftul in spatiu
Anul acesta, gigantul Obayashi Corporation a anuntat ca dispune de tehnologia si fondurile necesare pentru a construi un lift care sa asigure transportul (de marfuri si de persoane) pana la o statie spatiala (inca neconstruita) aflata la o distanta de 96.000 km de Terra. Proiectul ar putea vedea lumina zilei pana in 2050.
Noutati




