Cele mai mari zapezi din istorie!
3/35639
calendar_month 06 Ian 2015, 00:00
Zapada a acoperit in sfarsit si orasele noastre, dupa ce s-a lasat mult timp asteptata. Insa, in timp ce pentru iubitorii sporturilor de iana, zapada reprezinta o mare bucurie, pentru autoritati si oamenii blocati in zonele inzapezite, ea nu este nimic altceva decat o noua bataie de cap. Iata mai jos cateva din cele mai mari zapezi din istorie cu care s-a confruntat Terra in ultimii ani si care au adus mari batai de cap celor care au trebuit sa managerieze situatia din zonele ingropate sub zapada:

Foto principala: neavesnow.com
Foto: oddstuffmagazine.com

Buffalo, SUA, 1977- 506 cm de zapada
Buffalo este un oras din nordul Statelor Unite care in anul 1977 s-a confruntat cu o situatie fara precedent in istoria urbei. O zapada moderata a cazut in oras, dar vantul puternic care a batut cu 70 km/h a facut ca sfarsitul acelui an sa vina cu haos in Buffalo: viscol puternic, inghet sever si un strat de zapada care a atins 5 metri.

Mount Shasta, SUA, 1959 – 480 cm de zapada
Aceasta a fost probabil cea mai mare ninsoare din istorie, dar datorita faptului ca furtuna de zapada a afectat in principal zonele muntoase, afectand foarte putin localitatile din jur, ea nu a avut urmari majore si a ramas aproape neobservata.

New England, SUA, 1717 – 274 cm de zapada
In secolul 18 nu existau masuratori meteorologice foarte exacte, asa se face ca toate cifrele “Marii Zapezi din 1717” cum a ramas evenimentul in istorie sunt relative. Atunci, patru furtuni de zapada au lovit simultan New England, epicentrul dezastrului fiind in Boston. Case intregi au fost acoperite de zapada, iar oamenii au trebuit sa iasa din ele prin acoperis. Cum nu existau masini specializate care sa indeparteze zapada, oamenii au trebuit sa astepte pur si simplu sa se topeasca zapada. Drumurile au fost si ele blocate mai mult de o saptamana.

Lhyundze, Tibet, 2008 – 182 cm de zapada
In ciuda faptului ca Tibet este o zona foarte rece din cauza altitudinii mari la care se afla, locul nu este adesea binecuvantat cu multa zapada. Totusi, in 2008, locuitorii au fost socati sa vada cum ninsoarea nu s-a mai oprit timp de 36 de ore, Tibetul fiind acoperit cu un strat de zapada gros de 180 de cm. Multe case nu au rezistat greutatii zapezii, drumurile au fost blocate, iar multi localnici si-au sacrificat animalele de companie pentru a se hrani. 7 oameni au murit din cauza zapezii atunci.

New York, SUA, 2014 – 150 cm de zapada
Cantitati neobisnuite de zapada au cazut in statul New York in urma cu mai putin de o luna. Potrivit autoritatilor, atunci au cazut in doar doua zile, cantitati de precipitatii care se inregistreaza in mod normal intr-un an in New York. 6 oameni au murit, 200 de km de autostrada au fost blocate, iar aeroportul din Buffalo a trebuit sa isi anuleze 40% din zboruri.

Saratoga Springs, SUA, 1888 – 147 cm de zapada
Aceasta zapada care a maturat nord-estul Statelor Unite in 1888, a ingroptat mai mult de 400 de oameni si la disparitia a sute de persoane surprinse pe mare. Pe langa cantitatile mari de zapada, s-au inregistrat atunci geruri cumplite, viscole puternice si un vant fara precedent. Orasul New York a fost acoperit cu 22 cm de zapada, in timp ce orasul Saratoga Springs a fost pur si simplu ingroptat sub 1, 5 m de zapada.

Muntii Catskill si Appalachian, 1993 – 127 cm de zapada
Aceasta a fost numita “Furtuna secolului” si s-a produs in luna martie a anului 1993, afectand cel mai mare teritoriu din istorie. Ninsoarea a afectat de la zone din estul Canadei pana in apropierea coastei Caraibelor, acoperind 26 de state. Furtuna a curmat 270 de vieti si a venit insotita de temperaturi foarte scazute care au afectat pana si insorita Florida.



Foto: neavesnow.com

10 filme pe care vrem sa le vedem in 2015!
2015 are semne bune, cel putin din punctul de vedere al noilor productii cinematografice care vor rula pe marile ecrane, unele voci spunand ca ar putea deveni unul din cei mai profitabili ani pentru box office din ultima perioada. Citeste mai departe aici.

Foto: screenrant.com