Povesti cu talc: Cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele
calendar_month 25 Feb 2016, 00:00
Doi prieteni mergeau prin desert cand, la un moment dat, cei doi prieteni au inceput sa se certe iar unul din ei si-a lovit prietenul. Pe cel lovit l-a durut foarte rau de la pumnul primit, insa, fara sa spuna ceva, a scris in nisip: aAzi, prietenul meu cel mai bun m-a lovit".
Au continuat pe jos pana cand au gasit o oaza, unde au decis sa faca baie. Cel care loveise a ramas prins in noroi si a incepea sa se scufunde, insa prietenul sau l-a salvat. Dupa ce fusese salvat din scufundare, el a cautat o piatra si a scrijelit pe ea: aAzi, prietenul meu cel mai bun mi-a salvat viata".
Cel care si-a lovit prietenul a intrebat:
- Dupa ce te-am ranit ai scris in nisip iar acum scrii pe piatra. De ce?"
Prietenul sau i-a raspuns:
- Cand cineva ne raneste ar trebui sa scriem acel lucru in nisip, unde vanturile iertarii il pot sterge usor. Insa cand cineva ne face un bine, trebuie sa gravam acel lucru in piatra, unde nici-un vant nu il poate sterge.
Invata sa iti scrii durerile in nisip si sa gravezi castigurile in piatra. Se spune ca e nevoie de un minut pentru a gasi o persoana speciala, o ora pentru a o aprecia, o zi pentru a o iubi, dar o viata intreaga pentru a o ierta. aFericirea nu este ceva ce gasesti, este ceva ce creezi." Viata este prea scurta pentru a-ti irosi timpul urand pe cineva. Bucura-te de fiecare moment al vietii!