Un dinte urias de rechin, gasit pe o plaja din SUA. Este enorm!
3/37214
calendar_month 28 Oct 2015, 00:00
Un dinte de rechin de marimea unei palme de adult, despre care se crede ca a apartinut unui rechin gigant antic cunoscut sub denumirea de Megalodonul, a fost gasit pe o plaja din Carolina de Nord, informeaza Daily Mirror.

Dintele fosilizat a fost gasit pe plaja Topsail in Carolina de Nord si este considerat a fi al unui rechin gigant antic, ce a trait in era Cenozoic.

Potrivit cercetatorilor, rechinul preistoric a trait in oceane acum 15 milioane de ani, relateaza sursa citata. Prin compararea cu cel mai mare rechin din ziua de astazi, dintele Megalodonului este de aproximativ trei ori mai mare.

https://www.google.ro/search?q=dinte+urias+rechin&biw=1680&bih=899&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIvO3o4qPlyAIVye9yCh3rvQDz#imgrc=OYX_3fCmFLEjTM%3A

Noile metode moderne de cercetare demonstreaza ca Megalodonul masura 18-20 metri lungime si atingea uluitoarea greutate de 70 de tone-100 de tone. Potrivit cercetarilor ADN, cat si asemanarii uluitoare a formei si mecanismului dintilor, Megalodonul nu era decat fratele urias al actualului mare Rechin Alb, cei doi facand parte din aceeasi familie, Lamnidae.