Top 10 cele mai mari patinoare din tara

Publicat: 07 Ian 2013 00:00

Iarna, chiar si cand temperaturile coboara binisor sub 0 grade, te trezesti adesea ca te gandesti la aventura grozava pe care o reprezinta o tura pe patinoar. Ti-ai ascutit patinele si te-ai imbracat gros? Atunci iata care sunt patinoarele de dimensiuni generoase din Romania unde poti patina si tu iarna aceasta!


Patinoarul Olimpic, Brasov

Cel mai mare patinoar din tara si din sud-estul Europei, de altfel, este cel aflat in cartierul Tractoru din Brasov. Patinoarul Olimpic are o capacitate de 2.000 de locuri (1.600 scaune) si, in cea mai mare parte a timpului, pe suprafata sa au loc antrenamente si evenimente sportive.

Daca iti doresti insa sa gusti din experienta patinajului pe gheata excelenta a unui patinoar modern, afla ca accesul publicului este, la randul sau, permis in anumite intervale orare. Spre exemplu, in urmatoarele zile, publicul are acces dupa cum urmeaza:

- miercuri, 9 ianuarie: 10:00 - 11:30, 16:00 - 17:30
- joi, 10 ianuarie: 16:00 - 17:30, 18:00 - 19:30, 20:00 - 21:30
- vineri, 11 ianuarie: 14:00 - 15:30, 16:00 - 17:30
- sambata, 12 ianuarie: 11:00 - 12:30, 13:00 - 14:30, 16:00 - 17:30, 18:00 - 19:30, 20:00 - 21:30
- duminica, 13 ianuarie: 12:00 - 13:30, 14:00 - 15:30, 16:00 - 17:30

Biletul de intrare, inchirierea patinelor si ascutierea lor costa, fiecare in parte, 10 lei.


Patinoarul Mihai Flamaropol, Bucuresti

Un alt patinoar de dimensiuni generoase in care iti poti etala in voie abilitatile de patinator (sau, la o adica, poti deprinde arta patinajului) este "Mihai Flamaropol" din Bucuresti. Patinoarul este acoperit si deschis publicului pe timpul iernii.

Patinoarul a fost inaugurat in urma cu mai bine de 50 de ani si este functional si astazi. Cunoscatorii stiu ca aici au avut loc, printre altele, si galele "Kings on Ice".


Patinoarul Dunarea, Galati

Mare este si patinoarul "Dunarea" din Galati, unde se antreneaza sportivii de la CSM Dunarea Galati. Din pacate, patinoarul este neingrijit, gheata lasa de dorit, la fel si mantinela, vestiarele, toaletele si nu numai.


Patinoarul Vakar Lajos, Miercurea Ciuc

Patinoarul "Vakar Lajos" este simbolul orasului Miercurea Ciuc si locul in care isi desfasoara activitatea echipa de hochei HSC Miercurea Ciuc. Este unul dintre cele mai faimoase si folosite patinoare din intreaga tara, functionand tot anul.

Patinoarul este deschis de marti pana vineri, intre orele 9:00 - 23:00 (lunea se deschide la ora 8:00), sambata fiind deschis in intervalul orar 9:00 - 17:00.


Patinoarul Drumul Taberei, Bucuresti

Cel mai mare patinoar in aer liber din Capitala ramane cel din Drumul Taberei, Moghioros. Patinoarul, care functioneaza inca din 2005, este deschis zilnic, intre orele 9:00 si 13:00 si 14:00 - 23:00. De luni pana vineri, intrarea este 10 lei, in weekend fiind 15 lei.

Alte patinoare mari din Bucuresti si din tara, unde poti patina pe timp de iarna, sunt urmatoarele:

- Patinoarul Cismigiu, Bucuresti
- Patinoarul Herastrau, Bucuresti
- Patinoarul Parking Ice Arena, Timisoara
- Patinoarul artificial, Targu Mures
- Patinoarul artificial acoperit, Gheorgheni


Foto: click.ro

Trebuie sa citesti

Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte
Unde sa iti petreci vacanta in aceasta iarna? Iata cele mai frumoase destinatii la munte

O vacanță la munte nu reprezintă doar o binemeritată doză de aer curat, de pace și de liniște, dar și o ocazie de a te bucura cu gașca sau cu familia de peisaje spectaculoase, aventură și neprevăzut. Iar vacanțele de iarnă de la

Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient
Cum sa te organizezi de acasa pentru a invata eficient

In actualul context pandemic, ca student esti pus intr-o ipostaza total noua, atipica si, din pacate, altii nu au experimentat aceasta situatie pentru a te putea ghida. Cu siguranta ti-ai imaginat studentia altfel decat stand in casa sau in camera de camin, in fata unui laptop, ci avand multe

Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive
Tot ce trebuie sa stii despre cazarea cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Călătoriile sunt, pentru orice student, o modalitate extraordinară de a-și îmbogăți experiențele, de a învăța ceva nou sau de a se relaxa după stresul acumulat cu învățatul și examenele. Însă, de multe ori,

Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive
Cum te pot ajuta statisticile sa realizezi predictii sportive

Românii iubesc fotbalul și, mai ales, pariurile sportive. Nu există casă unde să nu se discute despre fotbal, să se contrazică sau să se uite la meciuri măcar o persoană. Fotbalul este un fel de sport național pe care românii îl

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Teste Online

Iti este frica de intuneric?

Imagineaza-ti ca mergi singur pe o alee intunecata, inconjurat de zgomote si personaje ciudate. Totul se intampla chiar in mijlocul noptii. Care crezi...

mai multe »