SKI BULGARIA

Publicat: 05 Feb 2008 00:00

Altitudine: 925 m.


Localizare: in muntii Pirin, in partea de sud-vest a Bulgariei.


Sezon: 15 dec - 15 mai.


Partii: 14 partii de schi ce insumeaza 65 km de partie.


Transport pe cablu: 23 de instalatii de transport pe cablu ( telegondole cu 8 locuri, telescaune cu 3 si 4 locuri, 7 teleshiuri si 10 baby-schiuri).


Alte posibilitati de practicare a sportului: snowboard, heliskiing, slalom, sanius, drumetii, excursii, etc.


Acces - Cu masina: Pamporovo este la peste 600 de kilometri de Bucuresti, daca alegi calea prin Sofia, si cam la 500 de kilometri, daca mergi prin Plovdiv. Ambele drumuri sunt relativ bune - desi cu unele portiuni pline de gropi - dar calatoria cu autoturismul este obositoare, deoarece trec prin doua lanturi de munti. Proasta semnalizare cu indicatoare rutiere a localitatilor poate fi un alt motiv pentru care este preferabil sa alegeti alte variante de transport decat cu masina personala.


Scurta descriere: Bansko este situata la 925 m altitudine, este statiunea cea mai renumita, cu cele mai moderne partii de ski din Bulgaria si cu cel mai lung sezon de ski 15 dec - 15 mai. Se afla in muntii Pirin, in partea de sud-vest a Bulgariei, la numai 160 km de Sofia si 6 km de orasul Razlog. Este un oras vechi, faimos pentru monumentele sale culturale si colectia de icoane.


Conditiile de schi sunt excelente, Bansko beneficiind de 14 partii de schi ce insumeaza 65 km de partie, deservite de 23 de instalatii de transport pe cablu ( telegondole cu 8 locuri, telescaune cu 3 si 4 locuri, 7 teleshiuri si 10 baby-schiuri). 44 de tunuri de zapada sunt in functiune pe toata durata sezonului de schi pentru a asigura o buna calitate a stratului de zapada si 12 vehicule care se ocupa cu intretinerea partiilor.


Partiile de ski sunt situate in doua centre principale: Chalin Valog (1.100 - 1.600 m) si Shiligarnika (1.700 - 2.500 m). Aceste 2 zone se afla la aproximativ 10 km in susul orasului, pe coastele nordice ale muntelui Pirin si sunt usor accesibile (25 min. cu telecabina din Bansko).


Muntele Pirin are un character predominant alpin, iar varful cel mai inalt este Vihren - 2914m. ( mai inalt decat Vf Moldoveanu din Carpatii Romanesti).


Partiile din statiune sunt variate si se potrivesc oricarui tip de schior. Iubitorii de snowboard se pot bucura de primul parc de distractii din Balcani, unde vin turisti din lumea intreaga, manati de pasiunea sporturilor extreme. Atat schiorii cat si iubitorii de snowboard pot participa zilnic la diferite concursuri organizate pe partia noua din Shiligarnika. Statiunea are partii de slalom si slalom urias, dar si partii neamenajate cu o lungime totala de 5 km.


Gratie facilitatilor excelente pentru ski combinate cu arhitectura unica a orasului, Bansko s-a transformat intr-una dintre destinatiile favorite pentru ski si snowboard. Statiunea are hoteluri luxoase si apartamente de vacanta. In afara de pitorescul zonei, dominata de cele 87 varfuri de munte si 150 de lacuri, statiunea Bansko detine 120 de monumente ale culturii, motiv pentru care localitatea a fost inclusa de UNESCO in patrimoniul mondial.


In statiune se practica heliskiing, snowboarding si alte sporturi de iarna. Statiunea Bansko ofera o combinatie unica de schi si distractie dupa schi, cu baruri, cafenele, disco, cu tavernele sale pline de farmec, cu muzica traditionala, bucatarie specifica si o buna selectie de vinuri.


Contact :
E-mail: office@carpediemtravel.ro
Tel. (021) 314.24.64; 319.24.55 / 56 / 57
Fax: (021) 314.12.70

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

Varianta 001 informatica

Varianta 001 informatica intensiv

mai multe »