Travel: Descopera partiile de schi de la Straja, Hunedoara!

Publicat: 21 Ian 2015 00:00

Daca vrei sa te bucuri in continuare de sporturile de iarna, fara a fi nevoit insa sa induri aglomeratia si cozile de pe Valea Prahovei, saptamana aceasta iti propunem ca destinatie alternativa de schi partiile din statiunea locala Straja, judetul Hunedoara.


Partiile de la Straja sunt asezate in peisaje montane de vis, la altitudinea de in jur de 1440 de metri, in Muntii Valcan. In zilele insorite, privelistile pitoresti spre Muntii Retezat pe care le veti putea admira, va vor face schiatul si mai placut si relaxant. Iata mai jos care sunt partiile pe care puteti schia aici si de ce dotari beneficiaza fiecare:

1. Platoul Constantinescu

Desi este o partie cu o lungime destul de mare, 1742 de metri, aceasta partie este ideala pentru incepatori, avand un nivel de dificultate scazut. Partia dispune de instalatie nocturna, iar transportul se face cu telescaunul.

2. Partia Sf. Gheorghe

Este o partie cu o lungime de 700 de metri, foarte lina, motiv pentru care este ideala pentru schiorii incepatori. Transportul se face cu teleschiul, partia nebeneficiind nici de tunuri de zapada artificiala si nici de instalatie nocturna.

3. Partia Mutu (Slalom Urias)

Lungimea partiei este de aproximativ 1 200 de metri, aceasta avand un nivel de dificultate mediu. Partia beneficiaza de instalatie nocturna, iar transportul schiorilor se face cu telescaunul.

4. Platoul Soarelui

Partia are o lungime de 400 de metri si un nivel de dificultate mediu, beneficiind de instalatie de iluminare nocturna. La baza acestei partii este deschis un centru de inchiriere de unde va puteti procura echipamentul necesar.

5. Partia Telescaun

Are o lungime de 3 200 de metri si un nivel de dificultate ridicat, putand fi folosita in intregime doar cand ninge abundent. Transportul schiorilor se face cu telescaunul.

6. Partia Canal

Are o lungime de 1 400 de metri si un nivel de dificultate ridicat. Transportul schiorilor se face cu telescaunul.

7. Partia Lupului

Are o lungime de 520 de metri si un nivel de dificultate ridicat. Partia beneficiaza de instalatie de iluminare nocturna, iar transportul schiorilor se face cu teleschiul.Daca doriti sa va bucurati de o vacanta la schi sau doar de un weekend la Straja, nu uitati sa va rezervati din timp un loc de cazare aici.

Foto: skistraja.ro

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

biologie

test simplu la biologie

mai multe »