Travel: Rasfata-te cu partii de schi si distractie pe toate gusturile, la Busteni!

Publicat: 15 Ian 2015 00:00

Chiar daca vremea de afara pare sa fi uitat ca este inca, iarna, la munte lucrurile stau cu totul altfel, de aceea iti recomandam sa dai o fuga in weekend la Busteni, ca sa te bucuri de zapada, fie si numai pentru o plimbare cu telecabina pana sus, la Babele, sau pentru a te bucura de distractie din plin la Fun Park Kalinderu.


Daca te numeri insa printre impatimitii schiului, Busteniul sau Poarta Bucegilor, cum mai este numita statiunea, poate fi pentru tine un mic paradis. Iata mai jos care sunt cele mai bune partii pentru schi din aceasta statiune si dotarile de care beneficiaza ele:1. Partia Kalinderu. Este ua dintre cele mai moderne din Romania si este omologata de Federatia Internationala de Schi. Lungimea partiei este de 1 500 de metri, iar gradul ei de dificultate este mediu. Partia este dotata cu iluminare nocturna, tunuri de zapada si transport prin cablu.


2. Partia Kalinderu 2. A fost deschisa in februarie 2012, avand o lungime de 1 300 de metri si un nivel de dificultate mediu spre greu. Partia este dotata cu tunuri de zapada artificiala.


3. Partia Piatra Arsa. Are o lungime de 300 de metri si un grad mic de dificultate, nefiind dotata cu iluminare nocturna sau tunuri de zapada.


4. Partia Valea Cerbului. Este folosita preponderant pentru schi fond fiind neamenajata. Lungimea ei este de 3 500 de metri, iar nivelul de dificultate este ridicat. Partia este dotata cu iluminare nocturna si tunuri de zapada artificiala.


5. Partia Valea Gaura. Are o lungime de 800 de metri si un nivel de dificultate mediu, nebeneficiind de alte dotari.


6. Partia Babele – Pestera. Este destinata doar schiorilor de performanta, avand o lungime de 3000 de metri si un nivel de dificultate mediu. Nu beneficiaza de alte dotari.


7. Partia Costila- Caraiman Busteni. Are un grad inalt de dificultate si o lungime de 400 de metri. Nu beneficiaza de tunuri de zapada sau iluminare nocturna.


8. Partia Cabana Omu. Are o lungime de 1 500 de metri si un grad ridicat de dificultate, nebeneficiind de alte dotari.


9. Partia Cabana Babele. Are un nivel scazut de dificultate si o lungime de 400 de metri.


10. Partia Busteni – Gura Diham. Are o lungime de 4 000 de metri si un nivel scazut de dificultate.


11. Partia Boncu. Are o lungime de 1 600 metri si un nivel ridicat de dificultate.


12. Partia Silva Busteni. Aste destinata schiorilor incepatori, avand o lungime de 400 de metri si un nivel de dificultate redus.Daca doriti sa porniti in weekend spre Busteni nu uitati sa va rezervati mai intai un loc de cazare aici.

Foto: cipgallery.deviantart.com

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

Test despre Campiile Romaniei

Testeaza-te cunostintele cu privire la Geografia Romaniei - Campiile!

mai multe »