Travel: Reintalneste-te cu iarna si placerile ei, la Predeal!

Publicat: 05 Feb 2015 00:00

Unde sunt iernile de altadata cu nameti uriasi care iti scartie sub picioare cand te afunzi in ei, in timpul carora oamenii se aduna in case la caldura depanand ore in sir povesti, langa o cana de vin fiert mirosind a scortisoara?


In timp ce in marile orase acele ierni dureaza in jur de maximum o saptamana, dupa care aerul incepe sa miroase discret a primavara, ca zilele acestea de exemplu, la munte, inca te mai poti intalni cu iernile din povestile bunicilor.


Daca vrei sa te reintalnesti cu nametii mari si placerile cu care ne rasfata ei, si cu atmosfera de poveste a momentelor in care depeni povesti la gura sobei in compania prietenilor si a vinului fiert, iti propunem o vacanta la Predeal, orasul situat la cea mai mare altitudine din Romania, 1100 de metri.


Dupa obositoarea sesiune, peisajele cu care iti va delecta aceasta statiune ochiul: spre vaile Timisului si Prahovei, dar si panorama muntilor Bucegi, Postavaru si Piatra Mare, vor reprezenta sursa suprema de relaxare. Iar pentru ca cea mai buna metoda de relaxare este odihna activa, iti propunem in randurile de mai jos o incursiune pe cele mai bune partii de schi din Predeal, pe care iti recomandam sa schiezi odata ajuns aici:

1. Partia Polistoaca

Are o lungime de 2 500 de metri si un nivel de dificultate usor. Singurul dezavantaj al acestei partii este faptul ca nu beneficiaza de transport prin cablu, de aceea va trebui sa faci si mai multa miscare decat in mod obisnuit.

2. Partia Clabucet

Are un nivel mediu de dificultate si o lungime de 2 100 de metri. Beneficiaza de transport prin cablu, respectiv de telechi si telescaun.

3. Partia Clabucet Sosire Predeal

Este una dintre cele mai moderne partii din Predeal, avand un grad de dificultate scazut si o lungime de 800 de metri. Partia beneficiaza de tunuri de zapada artificiala, iluminare nocturna si transport prin cablu.

4. Partia Clabucet Scoala Predeal

Este locul ideal pentru tinerii invatacei. Partia are un nivel de dificultate scazut, o lungime de 200 de metri si beneficiaza de tunuri de zapada artificiala, nocturna si transport prin cablu.

5. Partia Cocosul

Are un grad de dificultate mediu si o lungime de 2 250 de metri. Este dotata cu tunuri de zapada artificiala si teleschi.

6. Partia Paraul Rece

Are un nivel de dificultate mediu si o lungime de 520 de metri. Beneficiaza de transport prin cablu.

7. Partia Garboava

Are un nivel de dificultate scazut si o lungime de 900 de metri, transportul schiorilor facandu-se cu teleschiul.

8. Partia Suteleferic

Este singura partie cu un grad ridicat de dificultate din Predeal, avand o lungime de 1 200 de metri. Partia este dotata cu tunuri de zapada artificiala, iar transportul schiorilor se face cu teleschiul.


Daca te gandesti sa te rasfeti in viitorul apropiat cu o vacanta la Predeal, iti recomandam sa iti rezervi din timp un loc de cazare aici.


Foto: ziuaveche.ro

Trebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un