CELE 7 BISERICI ALA APOCALIPSEI

Publicat: 25 Feb 2008 00:00

Kusadasi este un oras-port la Marea Egee care s-a dezvoltat sub cateva civilizatii succesive: greaca, romana, venetiana, genoveza si otomana.
Marcata la nord de Izmir iar la sud de Bodrum, statiunea Kusadasi este gazda ospitaliera a celor care vin sa se bucure atat de plajele generoase ce se intind pe o lungime de 30 de km, cat si de spectacolul mari.


Windsurfingul, skiul nautic, plimbarile cu barca si voleiul sunt doar cateva dintre activitatile pe care le puteti practica aici.Faleza, portul, cetatea de pe insula Porumbelului, Bazarul si Caravanseraiul reprezinta principalele atractii ale statiunii.


Kusadasi este "poarta" prin care se poate ajunge la vestigiile anticului Efes, oras care a marcat trecerea unora dintre cele mai cunoscute figuri ale istoriei antice: Alexandru cel Mare, Antoniu si Cleopatra, Sfantul Petru si Apostolul Ioan.Daca te va mana curiozitatea sa dai o raita pe acolo, nu uita sa vizitezi Marele Teatru, Biblioteca lui Celsius, Templul lui Hadrian si Fantana lui Traian.


ZIUA 1 23.04 - Catre Turcia...
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 18.00 la parcul Izvor in vederea deplasarii pe traseul: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne - Canakkale - Kusadasi.


ZIUA 2 24.04 - Edirne
Primul nostru popas il vom face la Edirne (Adrianopol) poarta de intrare in Turcia, unde putem admira Moscheea Selimiye capodopera a arhitectului Sinan.
Ne indreptam spre Altinoluk unde vom avea prima noapte de cazare la hotel 3*.


Ziua 3 25.04 - Thyatira, Sardes
Dupa micul dejun ne indreptam spre Bergama (Pergam), unde vom vizita Bazilica cea Rosie - prima biserica din cele 7 biserici ale Apocalipsei. Pergam este un loc religios de o importanta deosebita. Pe colina se aflau un altar dedicat lui Zeus, un teatru cu 80 de gradene, un templu dedicat Atenei si o biblioteca vestita prin bogatia ei. La sud de Bergana se afla Asclepion, centrul de cura termala al vechiului Pergam, dedicat zeului medicinii, Asclepion.


Ne continuam vizita la Biserica Thyatira si Biserica Sardes - unde a existat o mare comunitate de evrei, una din sinagogile de aici fiind printre cele mai vechi. In greceste, Sardes inseamna ruina si in antichitate a fost orasul muzicii, filosofiei si al dreptului, precum si capitala Regatului Lidian. Tot aici s-a nascut Tales, cunoscut filosof grec si orasul s-a aflat sub auspiciile Zeitei Artemis, al carui templu se afla in apropiere. Apoi vizitam Biserica Biblica din Philadelphia, una din primele sapte biserici mentionate in Cartea Revelatiei.


Lasam in urma Biserica Biblica si intram in orasul Izmir (Smirna) unul din cele mai mari orase porturi, intemeiat de Alexandru cel Mare si situat pe vatra vechii cetati grecesti Smirna. Orasul Izmir are multe lacase de cult: biserici, catedrale, printre care de mare importanta este Biserica Sf. Martir Policarp. Se viziteaza Biserica Biblica de la Smyrna.
Dupa o zi in care am incercat sa deslusim tainele celor 5 biserici apocaliptice, ajungem in Kusadasi. Cazare hotel 4*.


Ziua 4 26.04 - Pamukkale
Dupa micul dejun ne indreptam spre Pamukkale (palatul de vata), o bijuterie naturala faurita intr-o regiune carstica de apa termala calcaroasa care a creat un decor somptuos de bazine si de stalactite cu forme ciudate.


Laodicea a fost un oras important din Asia Mica, situat la intersectia a trei drumuri comerciale, acest oras a devenit o metropola a luxului si a bogatiei. "Laodicea" inseamna in traducere: "Voia poporului, dreptatea poporului, vointa celor multi". Fiecare era liber sa traiasca dupa mintea lui. Se viziteaza Biserica din Laodicea. Aproape de Pamukkale se afla cetatea antica Hierapolis care pastreaza un mare stadion din epoca romana, precum si ruinele unui templu dedicate zeului Apollo.


Seara va invitam sa participati la Slujba de Inviere de la biserica ortodoxa din Selcuk. Cazare in Kusadasi hotel 4*.


Ziua 5 27.04 - Prima zi de Paste
Mic dejun. Sarbatorirea Primei zile de Paste, optional masa festiva. Cazare in Kusadasi hotel 4*.


Ziua 6 28.04 - Casa Fecioarei Maria, Efes
Dupa micul dejun ne indreptam spre ruinele unei biserici care ar fi fost construita pe locul unei case in care s-au adapostit Sfanta Fecioara cu Sfantul Ioan Evanghelistul, dupa urcarea la cer a Mantuitorului. Casa Fecioarei Maria este situata pe muntele Privighetorilor, recunoscuta oficial de Vatican ca loc de pelerinaj. Dupa aceea mergem spre Efes (poarta Asiei). Aici putem admira: Libraria lui Celsius, Templul lui Hadrian, camerele consiliului, minunatul teatru, gimnaziul. Tot aici se afla si inchisoarea Sf. Pavel care a trait si a lucrat in Efes. Cazare in Canakkale hotel3*.


Ziua 7 29.04 - Spre casa...
Dupa micul dejun vizitam Complexul Troia cu ruinele orasului legendar unde s-a desfasurat Razboiul Troian precum si replica Calului Troian. Cu aceste amintiri ne indreptam spre casa.
Sosire in tara in functie de trafic si formalitatile vamale.


- Transport autocar clasificat 3*
- 3 nopti cazare in Kusadasi in hotel 4* cu demipensiune
- 2 nopti cazare cu mic dejun in hotel 3* in Altinoluk si Canakkale
- Insotitor de grup
Nota:
Desi pachetul este comunicat ca tarif in lei si euro, plata se face intr-o singura moneda (lei sau euro)


Servicii neincluse :
- Asigurare medicala de calatorie
- Taxele de intrare la obiectivele turistice
- Alte taxe si cheltuieli personale
- Taxa ferry-boat
- Taxa de viza - 10 euro/persoana


Contact :
Program: luni-vineri: 10.00-18.00 Tel: +40 21 313 52 26
+40 21 313 52 60
Fax: +40 21 313 52 26
+40 21 313 52 60
Email: office@christiantour.roTrebuie sa citesti

Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel
Cum sa castigi bani ca student, fara ca situatia ta scolara sa fie afectata in vreun fel

Daca esti student, ai ratat la cateva sutimi bursa de studiu, iar banii trimisi de parinti nu iti sunt suficienti, atunci e bine sa iei in serios perspectiva de a-ti suplimenta veniturile. Cu toate acestea, elimina din start posibilitatea de a te angaja pe timp de noapte pentru ca te vei epuiza

Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?
Google Cloud Platform - ce este si la ce serveste?

Stocarea în cloud câștigă popularitate în rândul persoanelor care sunt deschise tehnologiilor moderne. Utilizarea abilă a platformei Google Cloud reprezintă o tendință globală în industria IT. Din păcate, doar câțiva dintre

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Teste Online

Care este culoarea ta?

Psihologii sunt de acord ca fiecare persoana are culoarea ei distinctiva. Albastrul inseamna calm, rosul este pasional si asa mai departe. Care este c...

mai multe »