ADMITERE 2009, FACULTATEA DE ARTA SCENICA, ACADEMIA DE MUZICA GHEORGHE DIMA

Publicat: 02 Iun 2009 00:00

Facultatea de Arta Scenica sustine studii universitare de licenta de 4 ani, cursuri la zi pentru specializarile Canto, Regie de teatru muzical, Regie coregrafica si Pedagogie coregrafica.
CALENDARUL ADMITERII:
sesiunea I - iulie 2009
13-17 iulie - inscrierea candidatilor
20-24 iulie - sustinerea probelor de concurs
sesiunea II - septembrie 2009
3-4 septembrie - inscrierea candidatilor
7-9 septembrie - sustinerea probelor de concurs
Inscrierea candidatilor de face la secretaritele facultatiilor din cadrul Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, str. Ion I.C.Bratianu, nr.25, etaj I, cam. 21, 22.
Concursul de admitere la studii universitare de licenta este conceput sa evalueze aptitudinile si nivelul de pregatire teoretico-practica ale candidatilor, corespunzatoare specializarilor pentru care acestia opteaza.
2. Absolventii care au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2009 sau in sesiunea august-septembrie 2009, pot prezenta la inscriere, pentru sesiunea de concurs imediat urmatoare examenului de bacalaureat, in locul diplomei de bacalaureat, adeverinta eliberata de liceu, in care se mentioneaza media generala de la bacalaureat si mediile obtinute in anii de liceu.
3. Taxa de admitere se stabileste anual de catre Senatul Academiei. Taxa de admitere NU se returneaza in cazul in care candidatul se retrage din concurs. Pentru candidatii care se inscriu la mai multe specializari in cadrul Academiei de Muzica “Gheorghe Dima", taxa de admitere se plateste o singura data. Sunt scutiti de plata taxei de admitere copiii personalului didactic in activitate sau pensionat dupa cel putin 10 ani de activitate didactica, copiii cadrelor didactice si ai personalului TESA al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima", copiii orfani de ambii parinti si cei proveniti de la casele de copii sau din plasament familial.
4. Fiecare proba are caracter eliminatoriu (nota minima 5 (cinci). Neprezentarea la una din probe atrage dupa sine eliminarea din concurs. Neprezentarea la una din subprobe se noteaza cu 0 (zero). Nota unei probe consta in media aritmetica a notelor obtinute la componentele probei respective. Fiecare membru al comisiei va nota subprobele cu note intregi (de la 1 la 10). Notarile membrilor comisiei la fiecare subproba nu vor avea diferente mai mari de doua puncte.
5. La probele practice, rezultatele obtinute de catre candidati vor fi afisate dupa incheierea probelor respective.
6. Media finala a candidatului se calculeaza ca medie aritmetica a notelor obtinute la probele de concurs. Daca pe ultimul loc din cifra de scolarizare alocata specializarii respective figureaza mai multi candidati cu medii finale egale, se apeleaza la urmatoarele criterii de departajare (in ordine):
a) nota obtinuta la proba de interpretare;
b) media generala obtinuta la examenul de bacalaureat;
c) media generala a anilor de liceu.
7. Facultatea de Arta Scenica ofera ore de pregatire contra cost (canto si acompaniament), la solicitarea candidatilor dupa depunerea de catre acestia a dosarului de inscriere. De asemenea, se pot oferi: programare pentru acomodare cu sala (pentru candidatii la canto) precum si (contra cost), sali pentru studiu individual. Deoarece Facultatea de Arta Scenica asigura acompaniatori, candidatii nu vor veni in concurs cu acompaniatori externi.
8. Contestatiile pot fi formulate numai la probele scrise. La probele orale sau practice nu se admit contestatii.
9. inscrierea candidatilor se face la secretariatele facultatilor, pe baza unui dosar ce va cuprinde:
- fisa-tip de inscriere - care se primeste de la secretariatele facultatilor - completata si semnata de catre candidat;
- diploma de bacalaureat, sau diploma echivalenta cu aceasta, in original; in cazul in care candidatul s-a inscris pentru concurs si la o alta facultate, in locul diplomei de bacalaureat, va anexa o copie legalizata si copia legitimatiei de concurs la prima facultate, care se autentifica dupa original de catre secretariatul la care se face inscrierea;
- certificat de nastere in fotocopie (xerox);
- adeverinta medicala tip eliberata de medicul de familie (pentru candidatii la specializare canto ex.de foniatrie)
- patru fotografii 3 color (tip buletin de identitate);
- adeverinta din care sa rezulte calitatea de student integralist (pentru studentii care se inscriu la a doua specializare) si diploma de bacalaureat in copie legalizata (originalul ramanand la prima facultate);
- diploma de licenta, diploma echivalenta cu aceasta sau diploma de absolvire (pentru absolventii care se inscriu la a doua specializare), insotita de fotocopie (xerox);
- chitanta care sa ateste plata taxei de admitere.
- diplome de laureat, concursuri (fotocopie xerox)
- certificat de casatorie in fotocopie (xerox), daca este cazul.
- un dosar plic
La inscriere candidatii vor avea asupra lor un act de identitate (buletin sau pasaport)
La depunerea dosarului de inscriere, candidatii vor primi legitimatii de concurs, singurul act pe baza caruia vor avea acces in institutie.
10. Locurile de la bugetul de stat ramase neocupate vor fi redistribuite, pe facultate in functie de hotararea Comisiei centrale de admitere.
11. Candidatii admisi peste limita locurilor subventionate de la bugetul de stat pot beneficia, la cerere, de scolarizare cu taxa. Cuantumul taxei va fi stabilit de catre Senatul Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca.
12.In urma admiterii, in limita locurilor subventionate de la bugetul de stat, candidatii admisi care au promovat integral in regim cu taxa unul sau mai multi ani, pot trece in regim fara taxa la aceeasi specializare, cu conditia existentei bugetului excedent al facultatii, rezultat prin exmatriculari, retrageri etc.
13. Un candidat declarat admis poate urma o singura specializare pe loc finantat de la bugetul de stat, pentru durata normala de studii. Candidatul admis la mai multe specializari este obligat sa opteze pentru specializarea la care doreste sa fie finantat de la bugetul de stat.
14. Studentii care au obtinut in perioada studiilor liceale distinctii (premiile I, II, III, mentiune, premii speciale) la olimpiadele scolare internationale, beneficiaza de dreptul de a fi admisi si de a urma pe locuri finantate de la buget, cursurile a doua specializari.
15.In vederea inmatricularii, candidatii admisi pe locurile finantate de la buget de stat au obligatia sa depuna pana la data stabilita prin metodologia de admitere, dupa caz, diploma de bacalaureat in original la secretariatul facultatii.Neprezentarea diplomei in original in termenul stabilit prin metodologia de admitere, atrage neinmatricularea in Academia de Muzica.
16. Cazarea in camin. Pentru perioada admiterii, Academia de Muzica “Gheorghe Dima" nu-si asuma nici o obligatie fata de candidati cu privire la cazare si masa. Pentru perioada studiilor, cazarile in camin se fac in ordinea descrescatoare a mediilor, conform reglementarilor interne.
17. Bursele de studiu, de merit si bursele sociale se vor atribui potrivit prevederilor legale.
Vezi si:
Ghidul Candidatului la Admitere
Medii admitere anii anteriori
Subiecte admitere anii anteriori
TopFacultati

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Varianta 010 informatica

Varianta 010 informatica intensiv

mai multe »