ADMITERE 2009 - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT, UNIVERSITATEA OVIDIUS DIN CONSTANTA

Publicat: 14 Iul 2009 00:00

Domeniul de licenta: Educatie fizica si sport
Specializarea: Educatie fizica si sportiva
Forma de invatamant: Zi, FR, 3 ani
Specializarea: Kinetoterapie si motricitate speciala
Forma de invatamant: Zi, 3 ani
Pentru anul universitar 2009, cuantumul taxei pentru locurile scoase la concurs, in regim cu taxa va fi urmatorul:
Zi, cu taxa - 2200 ron
I.F.R - 2200 ron
Masterat - 2000 ron

Taxa poate fi platita integral la inmatriculare sau in transe semestriale.
Se pot inscrie la concursul de admitere absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat (sau echivalenta cu aceasta),
Un candidat poate participa concomitent la Concursul de admitere la mai multe specializari din cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta, daca programarea probelor de concurs ii permite acest lucru.
Frecventarea paralela a doua specializari de catre aceeasi persoana este posibila, dar numai una dintre ele poate fi subventionata de la bugetul de stat (fara taxa).
Candidatii cu diplome de bacalaureat sau diploma echivalenta acesteia (in original sau copie legalizata) care nu au inscrisa in clar media generala a examenului de bacalaureat NU vor fi inscrisi la concursul de admitere (avand in vedere ca media de bacalaureat se ia in considerare la calculul mediei finale de concurs)
Absolventii promotiei 2009 pot prezenta in locul diplomei de bacalaureat o adeverinta tip de promovare a examenului de bacalaureat, eliberata de liceu, in care sa fie specificata in clar media de bacalaureat. Foaia matricola sau adeverinta sunt eliberate de catre liceul respectiv si vor fi semnate de directorul liceului si stampilate cu stampila rotunda. In caz de reusita la examenul de admitere, candidatii din aceasta categorie sunt obligati sa aduca diploma de bacalaureat sau o copie legalizata pana la inceperea anului universitar.
Inscrierile se fac in perioada 13-21 iulie 2009, intre orele 9:00-17:30 in zilele lucratoare si orele 9-13 in zilele de sambata si duminica la sediul facultatii in Amfiteatrul A1 si concursul de admitere incepe pe data de 22 iulie 2009cu probele din atletism si gimnastica la alegere iar in 23 iulie 2009 proba de jocuri sportive (la alegere un joc) pentru studii la zi specializarile Educatie fizica si Sportiva, Kinetoterapie si motricitate speciala iar la IFR numai specializarea Educatie fizica si Sportiva.
13-21 iulie 2009 inscrieri de dosare pentru masterat la acelasi sediu.
In eventualitatea organizarii celei de-a doua sesiuni de admitere pentru ocuparea locurilor ramase disponibile dupa sesiunea iulie, concursul de admitere se sustine in aceleasi conditii ca in prima sesiune.
Pentru inscrierea la concursul de admitere la invatamantul de zi sunt necesare urmatoarele acte (intr-un dosar plic):
1. cererea de inscriere pentru concursul de admitere in invatamantul universitar; in cerere se va indica optiunea (in ordinea preferintei) pentru specializarea si forma de invatamant la care doresc sa concureze - fara taxa, cu taxa;
2. certificatul de nastere, in copie legalizata;
3. certificatul de casatorie, in copie legalizata, pentru candidatele casatorite;
4. diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original, sau in copie legalizata - pentru candidatii care s-au inscris si la alte specializari;
5. adeverinta medicala tip M.S. 18.1.1., eliberata de cabinetele medicale scolare, de dispensarul teritorial sau de intreprindere - dupa caz - de care apartin (din care sa rezulte ca sunt apti pentru profilul sau specializarea la care candideaza). find insotita de rezultatele investigatiilor privind radiologia pulmonara si serologia sangelui VDRL.
Aceste adeverinte vor avea viza "Cabinetului de medicina sportiva" de la Policlinica nr.2 Constanta, cu mentiunea "apt pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport".
1. trei fotografii color, tip buletin de identitate;
2. chitanta de plata a taxei de inscriere sau, unde este cazul, adeverinta sau documentele din care sa rezulte motivul pentru scutirea de taxa de inscriere;
si, unde este cazul:
1. adeverinta din care sa rezulte calitatea de student (cu sau fara taxa) la o institutie de invatamant superior de stat sau particular cu drept de inscriere la concursul de admitere si diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in copie legalizata (originalul ramanand la prima facultate).
Scutirea de plata a taxelor de inscriere:
Anumite categorii de candidati pot fi scutiti de taxa de inscriere si ei vor prezenta la dosar, unul din urmatoarele acte:
certificatul de deces, in copie legalizata, pentru candidatii orfani;
adeverinta de la casa de copii pentru cei aflati in aceasta situatie;
adeverinta din care sa rezulte ca este angajat al Universitatii "Ovidius" Constanta;
adeverinta din care sa rezulte ca unul dintre parinti este angajat al Universitatii "Ovidius" Constanta;
adeverinta din care sa rezulte ca unul dintre parinti este cadru didactic (in activitate, pensionar sau decedat) in invatamantul de stat (pentru invatamantul preuniversitar, adeverinta va fi vizata de Inspectoratul scolar judetean).
Se accepta scutirea de taxa de inscriere la concursul de admitere 2009 numai pentru o singura specializare .
La secretariatul facultatii se vor depune de catre candidat numai acte de inscriere in original, iar pe legitimatia de concurs se va specifica "scutit de taxa de inscriere".
Secretariatul facultatii emite legitimatii de concurs cu fotografie, tuturor candidatilor ale caror dosare de concurs au fost aprobate de comisia de admitere. Pe intregul interval al desfasurarii concursului, candidatii vor avea asupra lor, buletinul de identitate si legitimatia de concurs.

Trebuie sa citesti

Reduceri semnificative la numeroase modele de saltea yoga!
Reduceri semnificative la numeroase modele de saltea yoga!

Indiferent daca esti incepator sau avansat in aceasta practica straveche, cu accesoriile potrivite, sedintele de asane se pot schimba considerabil, devenind mai eficiente! Si, pentru ca acum poti gasi reduceri atractive la numeroase modele de saltea yoga si alegerea poate fi coplesitoare, iata

Apartamente in regim hotelier - cazarea ideala pentru studenti
Apartamente in regim hotelier - cazarea ideala pentru studenti

Înscrierea la facultate se apropie cu pași repezi iar elevii au început deja să își aleagă universitatea unde doresc să își continue studiile. București se află printre preferințele acestora datorită prestigiului pe care îl

Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung
Metodele eficiente care te tin in siguranta cand pleci la drum lung

Fie ca trebuie sa te deplasezi in vacanta, in afara orasului sau sa iti vizitezi rudele si sa pleci la drum lung, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, ca sa ajungi cu bine la destinatie. Deci, ai nevoie de cateva masuri de precautie, in timp ce tii cont de anumite aspecte

Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?
Abilitatile sociale sunt un avantaj la angajare. Tu le ai?

Abilitatle sociale, cunoscute, de asemenea, si ca soft skills , au devenit din ce in ce mai importante pentru companiile mari, dar nu numai, atat in ceea ce priveste procesul de recrutare, cat si in cel de perfectionare a angajatilor.  Din pacate, aceste abilitati, pe care doar o mica parte

TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator
TOP 5 curiozitati din spatele unui calculator

Calculatorul este un device indispensabil in zilele noastre. Tehnologia a avansat atat de mult, incat poti face aproape orice din spatele unui calculator, in orice colt al lumii te-ai afla. Copil, adolescent sau adult, toti oamenii traiesc intr-o era a vitezei, in care internetul a luat mare

Teste Online

Test Istoria artei

Acest test este adresat atat celor care au legatura directa cu acest domeniu si nu numai!

mai multe »

Calculator Sarcina