ADMITERE 2009, FACULTATEA TEORETICA,ACADEMIA DE MUZICA GHEORGHE DIMA

Publicat: 02 Iun 2009 00:00

Facultatea Teoretica Sustine studii universitare de licenta de 3 ani, cursuri la zi pentru specializarea Pedagogie muzicala si de 4 ani, cursuri la zi pentru specializarile Compozitie, Muzicologie si Dirijat.
CALENDARUL ADMITERII
sesiunea I - iulie 2009
13-17 iulie - inscrierea candidatilor
20-24 iulie - sustinerea probelor de concurs
sesiunea II - septembrie 2009
3-4 si 10 septembrie - inscrierea candidatolor
11-13 septembrie - sustinerea probelor de concurs
Facultatea Teoretica organizeaza concurs de admitere pentru urmatoarele specializari (curs de zi):
- Pedagogie muzicala (3 ani)
- Compozitie (4 ani)
- Muzicologie (4 ani)
- Dirijat (4 ani)
La concursul de admitere pot participa absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat (sau echivalenta cu aceasta). Cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinand Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene au acces la examenul de admitere in aceleasi conditii cu cele prevazute de lege pentru cetatenii romani, inclusiv in ceea ce priveste taxele de scolarizare. Regimul de studii al cetatenilor straini este acelasi cu cel al cetatenilor romani. Candidatilor nu li se impune limita de varsta.
ACTE
Inscrierea candidatilor se face la secretariatul facultatii, pe baza urmatoarelor:
- dosar-plic
- fisa-tip de inscriere - care se primeste de la secretariatul facultatii - completata si semnata de catre candidat;
- diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original; in cazul in care candidatul s-a inscris pentru concurs si la o alta facultate, in locul diplomei de bacalaureat va anexa o copie legalizata a acesteia si copia legitimatiei de concurs la prima facultate, care se autentifica dupa original de catre secretariatul la care se face inscrierea;
- certificat de nastere in fotocopie (xerox);
- adeverinta medicala tip eliberata de medicul de familie;
- patru fotografii 3 cm.;
- pentru studentii care se inscriu la a doua specializare/facultate:
- adeverinta din care sa rezulte calitatea de student si diploma de bacalaureat in copie legalizata (originalul ramane la prima facultate), sau
- diploma de licenta, diploma echivalenta cu aceasta sau diploma de absolvire, insotita de fotocopie (xerox);
- certificat de casatorie in fotocopie (xerox), daca este cazul.
- chitanta care sa ateste plata taxei de admitere.
Pentru candidatii care se inscriu la mai multe specializari in aceeasi sesiune de admitere (in cadrul Academiei de Muzica "Gheorghe Dima") taxa de admitere se plateste o singura data.
Sunt scutiti de plata taxei de admitere: copiii personalului didactic (in activitate, pensionar sau decedat), copiii personalului auxiliar si administrativ al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima", copiii orfani de ambii parinti si cei proveniti de la casele de copii sau din plasament familial.
La inscriere candidatii vor avea asupra lor un act de identitate (buletin, pasaport).
La depunerea dosarului de inscriere, candidatii vor primi legitimatii de concurs, singurul act pe baza caruia vor avea acces in institutie.
Probele concursului de admitere sunt:
- Proba 1. Solfegiu si vocalitate (practic)
- Proba 2. Test de teoria muzicii si auz muzical (scris)
- Proba 3. Proba de aptitudini (oral/scris/practic) - numai pentru candidatii care opteaza pentru specializarile Compozitie, Muzicologie sau Dirijat.
Rezultatele obtinute la proba practica se vor afisa la sfarsitul acesteia.
La proba scrisa, comisia, sub semnatura membrilor, va inscrie pe fiecare lucrare media probei, in conformitate cu grila de evaluare, si va depune lucrarile la secretariatul comisiei de admitere. Desfacerea lucrarilor va fi operata de comisia centrala a facultatii, iar rezultatele vor fi afisate sub semnatura presedintelui comisiei in termen de cel mult 24 de ore de la incheierea probei.
Primele doua probe sunt comune pentru toate specializarile Facultatii Teoretice. Acestea vor fi apreciate cu note de la 1 la 10. Neprezentarea la una din aceste probe inseamna eliminarea din concurs.
La proba 3 (aptitudini) se acorda calificativul admis/respins.
Media finala a candidatului este media aritmetica a primelor doua probe de concurs.
Admiterea se face strict in ordinea descrescatoare a mediilor generale obtinute de candidati si in limita numarului de locuri pentru care se organizeaza concursul. Nota minima este 5.00 (cinci) pentru fiecare dintre primele doua probe de concurs.
Candidatii care nu au primit calificativul „admis" la Proba 3 (pentru specializarile Compozitie, Muzicologie sau Dirijat) vor fi repartizati, conform mediei primelor doua probe (comune), la specializarea Pedagogie muzicala.
Candidatii aflati sub linia de admitere pentru locurile finantate de la buget, dar care au obtinut cel putin nota 5.00 la fiecare dintre probele de concurs, pot fi inmatriculati, la cerere, pe locurile cu taxa de studiu. Cuantumul taxei va fi stabilit anual de Senatul Academiei de Muzica "Gh.Dima".
Daca pe ultimul loc din cifra de scolarizare alocata specializarii respective figureaza mai multi candidati cu medii finale egale, se apeleaza la urmatoarele criterii de departajare (in ordine): a) nota obtinuta la proba scrisa; b) nota obtinuta la proba practica; c) media de la bacalaureat.
Contestatiile pot fi formulate numai pentru proba scrisa si vor fi adresate in scris Comisiei de admitere a Facultatii Teoretice in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor la respectiva proba. Candidatul care a depus contestatie are dreptul de a continua concursul. Rezultatele obtinute ulterior de catre acesta vor fi luate in considerare in raport de solutionarea contestatiei.
Contestatiile vor fi solutionate in cel mult 48 de ore de la incheierea termenului de depunere. Rezultatul obtinut in urma solutionarii contestatiei este considerat definitiv.
Daca un candidat renunta la calitatea de student dobandita prin concurs, locul ramas liber se ocupa cu primul dintre candidatii reusiti fara loc, luand in calcul si criteriile de departajare in cazul mediilor egale.
Pentru perioada admiterii, Academia de Muzica "Gheorghe Dima" ofera cazare in camin, contra cost.
Explicatii si continutul probelor
1. Proba de solfegiu si vocalitate va contine:
a) - citirea la prima vedere a cate unui solfegiu in cheile sol si fa, in tonalitati cu pana la 4 alteratii inclusiv, in masura de 2, 3 sau 4 timpi;
b) - interpretarea unei piese vocale (fara acompaniament) la libera alegere a candidatului (lied, arie veche, cantec popular etc.).
2. Testul de Teoria muzicii si auz muzical are ca scop verificarea cunostintelor cu privire la intervale muzicale, acorduri, tonalitati, ritm si metru muzical, precum si verificarea auzului melodic si ritmic.
3. Proba de aptitudini (oral/scris/practic): - pentru specializarea Compozitie - prezentarea de lucrari componistice instrumentale sau/si vocale proprii, interviu si verificarea disponibilitatilor componistice; - pentru specializarea Muzicologie - test scris (termeni de specialitate muzicala); - pentru specializarea Dirijat - exemplificare gestica a unei parti dintr-o lucrare vocal-simfonica sau simfonica, la libera alegere a candidatului, cu material ilustrativ pe suport CD sau caseta audio.

Vezi si:
Ghidul Candidatului la Admitere
Medii admitere anii anteriori
Subiecte admitere anii anteriori
TopFacultati

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Cat de Boss esti?

In acest test vei afla daca esti Boss sau nu esti

mai multe »