ADMITERE 2009, INSTITUTUL TEOLOGIC PENTICOSTAL, BUCURESTI

Publicat: 19 Mai 2009 00:00

1. Inscrierea candidatilor la concursul de admitere
Pentru sesiunea din iulie, se face in perioada cuprinsa 9-17 iulie la secretariatul ITPB din b-dul. Uverturii, nr. 210-220, tel. 021/4241623, (luni-joi: 9,00-16,00; vineri: 9,00-14,00). inscrierile la concursul de admitere din sesiunea septembrie, pentru locurile ramase libere, se fac in 3-11 septembrie 2009 (luni-joi: 9,00-16,00; vineri: 9,00-14,00).
La concursul de admitere se pot inscrie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat sau ai unor scoli echivalente cu liceul, cetateni ai Romaniei sau ai altor state, care si-au echivalat diploma de absolvire a liceului la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
2. Acte necesare la inscriere (depuse intr-un dosar plic):

- CEREREA-TIP de inscriere, care se primeste de la SECRETARIATUL FACULTATII, la inscriere;
- DIPLOMA de BACALAUREAT in original. Absolventii din promotia 2009 pot prezenta in locul DIPLOMEI de BACALAUREAT o ADEVERINta din care sa rezulte ca au absolvit liceul si au promovat EXAMENUL de BACALAUREAT.
- CERTIFICATUL de NASTERE in copie legalizata;
- ADEVERINtA MEDICALA tip, din care sa rezulte ca este apt pentru specializarea pentru care opteaza.
-MARTURIA PERSONALA (maximum 2 pag.) DIN CARE sa REZULTE clar modul in care s-au intors la Dumnezeu, precum si motivarea chemarii la slujba pentru care se vor pregati.
- 3 RECOMANDaRI tip
Avand in vedere caracterul confidential al acestor RECOMANDARI, solicitantii vor comunica, in perioada 1 iunie – 9 iulie, la secretariatul ITPB (tel. 021/434.16.23, 031/402.29.17), urmatoarele:
- numele si adresa completa a pastorului bisericii din care provine;
- numele si adresa unui membru din comitetul bisericii (sa nu fie ruda cu candidatul) pe care il recomanda pastorul;
- numele si adresa unui membru din biserica pe care il alege candidatul (sa nu fie ruda cu el).
- 3 FOTOGRAFII tip buletin;
- CHITANtA de plata (80 lei) a taxei de inscriere, eliberata la inscriere, de CASIERA Facultatii.
- FOTOCOPIE A LEGITIMAtIEI DE SLUJITOR (pastor, presbiter, diacon), unde e cazul.
- Numai pentru absolventii unei alte facultati: DIPLOMA de LICENta in copie legalizata sau ADEVERINta in original de la facultatea unde a obtinut licenta in 2009;
- Diploma de BACALAUREAT, in original.
- Cererea pentru scutire sau reducere partiala a taxei de inscriere, la care se anexeaza actele doveditoare.
Scutiri si reduceri de taxe de admitere
Sunt scutiti de taxa de admitere:

- orfanii de ambii parinti;
- cei care provin de la casele de copii sau plasament familial;
- copiii personalului didactic din invatamantul penticostal (inclusiv ai celor pensionati sau decedati).
Beneficiaza de reducerea taxei de admitere cu 50%:
Candidatii ai caror parinti sau sustinatori legali realizeaza venituri lunare brute care repartizate pe membrii familiei aflati in intretinere nu depasesc 80 RON;
Beneficiaza de reducere a taxei de admitere cu 75%:
Candidatii ai caror parinti sau sustinatori legali realizeaza venituri lunare brute repartizate pe membrii familiei aflati in intretinere sub 60 RON.
(Pe timpul examenelor se asigura cazare si masa la Camin, respectiv, Cantina Facultatii, contra cost: cazare pe noapte: 10 lei; micul dejun: 5 lei; pranzul: 10 lei.)

- CONCURSUL de ADMITERE se va desfasura in una sau doua sesiuni:
Sesiunea iulie: intre 21-22 iulie
Sesiunea septembrie: intre 15-16 septembrie (numai in eventualitatea ca vor ramane locuri neocupate dupa sesiunea din iulie)
Selectia candidatilor se face pe baza CONCURSULUI DE ADMITERE care va consta din urmatoarele probe:
SESIUNEA IULIE 2009
ETAPA I:
INTERVIU SI PROBA DE COMUNICARE iN PUBLIC – 21 iulie, incepand cu ora 9,00
La proba din ETAPA I – etapa eliminatorie - nu se admit contestatii.
ETAPA a II-a:
Aceasta etapa consta in sustinerea unei probe scrise la:
CUNOSTINTE BIBLICE din VECHIUL si din NOUL TESTAMENT – 22 iulie, intre orele 9,00-12,00
- Nota minima de promovare a probei scrise este 5,00, iar media generala minima de admitere este 6,00 (sase).
- in media de admitere va intra, cu o pondere de 25%, si media examenului de bacalaureat.
- Media generala de admitere se calculeaza cu doua zecimale
- Candidatii ordinati sunt declarati admisi, fara sustinerea probei din ETAPA a II-a; probele din ETAPA I sunt obligatorii si eliminatorii si pentru aceasta categorie de candidati.
SESIUNEA SEPTEMBRIE 2009
ETAPA I:
INTERVIU SI PROBa DE COMUNICARE iN PUBLIC – 15 septembrie, incepand cu ora 9,00
ETAPA a II-a:
CUNOSTINTE BIBLICE din VECHIUL si din NOUL TESTAMENT, proba scrisa – 16 septembrie, intre orele 9,00-12,00
- La proba din etapa I – etapa eliminatorie – nu se admit contestatii
- Conditiile minimale de admitere si metoda de calcul a mediei de admitere sunt aceleasi cu cele din sesiunea iulie 2009
- Probele trecute in sesiunea de admitere din iulie 2009 nu se mai repeta
- Candidatii ordinati sunt declarati admisi, fara sustinerea probei din ETAPA a II-a; probele din ETAPA I sunt obligatorii si eliminatorii si pentru aceasta categorie de candidati.
- Candidatii care au cazut la examenul de admitere din iulie si doresc sa participe si la sesiunea de admitere din septembrie vor depune la dosarul de inscriere o noua recomandare din partea pastorului. Celelalte doua recomandari sunt valabile. Procedura de obtinere a recomandarii este aceeasi ca si la sesiunea din iulie.
CUNOSTINtE BIBLICE (VECHIUL TESTAMENT si Noul Testament)
1. PENTATEUHUL
a) Geneza b) Exod c) Numeri d) Levitic e) Deuteronom.
2. CaRtILE ISTORICE
a) Judecatori b) Rut c) 1 si 2 Samuel d) 1 si 2 imparati e) 1 si 2 Cronici f) Estera g) Ezra h) Neemia
3. CaRtILE POETICE
a) Psalmii (2, 22, 23, 40, 78, 91, 110, 113-118). b) Proverbele lui Solomon c) Iov
4. CaRtILE PROFETICE
a) Isaia b) Ieremia c) Ezechiel d) Daniel (cap. 1-6) e) Osea f) Ioel g) Habacuc; h) Hagai i) Zaharia j) Maleahi.
5. EVANGHELIILE
a) Nasterea lui Isus Hristos b) Ispitirea Domnului c) Fericirile d) Pildele lui Isus Hristos e) Isus Hristos in Saptamana Patimilor f) Rastignirea g) invierea Domnului h) Aratarile Domnului dupa inviere i) inaltarea Domnului.
6. FAPTELE APOSTOLILOR
a) Ziua Cincizecimii b) Botezuri cu Duhul Sfant in Faptele Apostolilor c) Alegerea celor sapte diaconi d) Convertirea lui Saul e) Convertirea sutasului Corneliu f) Procesul Sfantului Apostol Pavel.
7. EPISTOLELE SFaNTULUI APOSTOL PAVEL
a) Lucrarea Duhului Sfant potrivit cu Romani 8; b) indatoriri ale crestinului fata de Cina Domnului potrivit cu 1 Cor 10:14-22 si 11:17-34; c) Manifestarea harismelor in inchinarea bisericii, potrivit cu 1 Cor 12 si 14.
8. APOCALIPSA
Scrisorile catre cele sapte Biserici
BIBLIOGRAFIE - -BIBLIA, ed. CORNILESCU 1924.
La aceasta proba de examen candidatii trebuie sa faca dovada ca sunt familiarizati cu textele Scripturii; nu se are in vedere interpretarea unor teme, ci, pur si simplu, cunoasterea Bibliei.
Candidatii declarati admisi sunt inmatriculati in anul I de studii pentru anul universitar 2009-2010, prin decizia Rectorului.
Candidatii declarati admisi care nu depun cerere de inscriere in anul I pana pe data de 2 octombrie 2009 vor fi declarati retrasi, iar in locul lor vor fi inscrisi urmatorii candidati de pe listele de admitere. in locul candidatilor inscrisi, dar care se retrag sau sunt exmatriculati, sunt inscrisi urmatorii candidati de pe listele de admitere. Convocarea candidatilor de pe lista celor respinsi se poate face doar in primele 30 de zile ale anului universitar.
Actele candidatilor respinsi se restituie la cerere, dupa incheierea concursului de admitere, sau dupa afisarea rezultatelor la proba eliminatorie.
Elevii care au obtinut premiile I, II sau III la olimpiade vor participa la proba orala. Daca vor fi declarati admisi vor fi inscrisi intr-o ordine care urmeaza a fi stabilita de comisia de admitere.
Fiind o FACULTATE PARTICULARa, (nonprofit), sustinerea financiara se face din taxe si din diferite donatii venite din tara si din strainatate. Pentru anul universitar 2009/2010 TAXA SCOLARa este echivalentul in lei a 550 EURO/an – la cursul B.N.R. leu/euro din ziua platii.
Atentie! Studentii din aceeasi familie care studiaza simultan in institutia noastra vor plati taxele scolare dupa cum urmeaza: 100% din valoarea taxelor pentru primul student; 75% din valoarea taxelor pentru al doilea; 50% din valoarea taxelor pentru al treilea student.
Institutul Teologic Penticostal din mun. Bucuresti ofera studentilor posibilitatea de a fi cazati in Caminul studentesc, in camere de 3-4 persoane, cu grup sanitar in fiecare camera. De asemenea, studentii pot servi micul dejun si masa de pranz, de luni pana sambata, la Cantina institutului. Pentru anul universitar 2009-2010, costurile de cazare si masa vor fi urmatoarele:
- taxa de cazare – 200 lei / luna;
- micul dejun – 5 lei;
- masa de pranz – 10 lei;
Daca exista fonduri disponibile, studentii ITPB pot fi sustinuti financiar pentru a-si putea plati taxa de cazare si masa.
Toate informatiile privitoare la concursul de admitere vor putea fi obtinute la Secretariatul ITPB, B-dul Uverturii 210-220, sector 6, Bucuresti, prin telefon – (021) 434.16.23, (031) 402.29.17, fax – (021) 434.75.15, e-mail: secretariat@itpbucuresti.ro, sau accesand pagina web a Institutului
Vezi si:

Ghidul Candidatului la Admitere
Medii admitere anii anteriori
Subiecte admitere anii anteriori
Top Facultati

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Testul maturitatii

Crezi ca ai devenit suficient de matur? Ai impresia ca tratezi lucrurile mult mai serios decat in trecut? Afla din testul nostru!

mai multe »