ADMITERE 2009, UNIVERSITATEA DE ARTA SI DESIGN, CLUJ NAPOCA

Publicat: 02 Iun 2009 00:00

Perioada de concurs: In anul 2009 concursul de admitere se va desfasura in perioada 14 iulie 2009 – 2 august 2009.
Perioada de inscriere: Inscrierea candidatilor la concursul de admitere In anul I de studii se face in perioada 14 – 18 iulie 2009.
Locatii pentru inscriere: Inscrierea la concursul de admitere are loc la secretariatele facultatilor din cadrul UAD Cluj-Napoca, Pta. Unirii nr. 31.
Taxa de inscriere la admitere este de 150 RON.
Taxa de scolarizare este de 3000 RON/an academic.

Orarul inscrierilor la admitere, sesiunea iulie 2009:14 - 18 iulie 2009, intre orele 8 - 14
Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca organizeaza concursul de admitere pe domeniul de studiu: ARTE PLASTICE, DECORATIVE SI DESIGN, pe numarul de locuri defalcat pe specializari si aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
Organizarea concursului, alcatuirea comisiilor de concurs, stabilirea subiectelor si a tematicilor de concurs pe specializari, a baremurilor si a modalitatilor de notare si calculare a mediilor, modul de anuntare a rezultatelor cu referiri directe la primirea si solutionarea contestatiilor sunt de competenta Universitatii.

Mediile generale de admitere obtinute de candidati la concurs sunt valabile numai la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca si strict pentru specializarea la care au candidat.
Conditii generale
Se pot inscrie la concursul de admitere absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta.
Pot candida la admiterea in ciclul de studii universitare de licenta:- cetatenii romani absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta;
- cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinand Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene in aceleasi conditii prevazute de lege pentru cetatenii romani, inclusiv in ceea ce priveste taxele de scolarizare. Candidatii vor prezenta la inscriere un dosar cu acelasi continut ca si al cetateniilor romani (echivalarile actelor de studii vor fi efectuate de ministerul de resort);
- cetatenii din Republica Moldova, care au absolvit liceul in Romania vor candida in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, pe locuri bugetate sau pe locuri cu taxa iar cetatenii Republicii Moldova, absolventi ai unor licee din Republica Moldova pot candida la concursul de admitere numai prin centrele de selectie, cu respectarea criteriilor de admitere si in conformitate cu prevederile metodologiei privind scolarizarea cetateniilor din Republica Moldova valabila pentru anul universitar 2009/2010;
- cetatenii romani de etnie rroma vor candida separat, in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, pe locuri bugetate repartizate de M.E.C.I. sau pe locuri cu taxa;
- cetatenii straini din afara statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinand Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene se pot inscrie la concursul de admitere pe cont propriu valutar pe baza scrisorii de acceptare la studii in Romania eliberata de M.E.C.I.
La admiterea in toate ciclurile de studii universitare cu predare in limba romana, cetatenii straini au obligatia sa prezinte un certificat de competenta lingvistica pentru limba romana eliberat de catre institutii abilitate de M.E.C.I.
Nu constituie criterii de interzicere a participarii la concursul de admitere ori criterii de selectie: varsta, sexul, etnia, limba materna, religia, rasa, apartenenta politica, apartenenta la organizatii legal constituite (ori a caror activitate nu incalca legile statului roman) sau bolile cronice care nu prezinta risc pentru colectivitate, inclusiv SIDA.
Conditii speciale
Universitatea prevede la fiecare specializare un numar limitat de locuri pentru "alte situatii":
a. studentii unei alte facultati (care vor sustine concursul de admitere) vor depune la inscriere si o adeverinta din care sa rezulte calitatea de student (integralist)
b. absolventii de liceu care au obtinut premii I, II, III, la concursuri internationale profesioniste sau nationale – recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii - in ultimii doi ani de studiu pot fi admisi fara concurs, in limita locurilor finantate de la buget, aprobate prin hotarare de guvern, la acele sectii care corespund disciplinelor la care au fost distinsi. Lista acestora se aproba prin Ordin al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Candidatii care au premii la concursurile nationale – aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii - in ultimii doi ani doi ani de studiu vor depune la inscriere mapa cu lucrari proprii pentru confirmare de catre Comisia centrala de admitere. Lista celor admisi fara concurs va fi aprobata de catre Senatul Universitatii si apoi va fi afisata in ziua precedenta primei probe.
c. absolventii cu diploma ai invatamantului universitar artistic de scurta durata promotiile 2007 si anterioare pot continua studiile in cadrul profilului initial sau apropiat (prin concurs) la Universitate in limita numarului de locuri disponibile si in conditiile stabilite de Senat. Numarul de locuri in acest caz este stabilit de Senat astfel sa nu determine constituirea de noi formatii de studiu. Pentru aceasta categorie de candidati, concursul va consta in "Interviul cu prezentarea mapei cu lucrari practice". Candidatii admisi vor sustine ulterior examene de diferenta stabilite de Consiliile facultatilor si vor fi inscrisi in anul de studiu corespunzator in urma examenelor recunoscute si promovate.
Absolventii cu diploma de licenta pot urma a doua specializare in regim cu taxa.
Acestia vor depune la inscriere si diploma de licenta.

· absolventii facultatilor din profilul arte plastice, decorative si design vor sustine numai proba "Interviu cu prezentarea mapei cu lucrari practice"
· absolventii facultatilor celorlalte domenii vor sustine toate probele concursului de admitere pentru specializarea la care candideaza.
Vezi si:
Ghidul Candidatului la Admitere
Medii admitere anii anteriori
Subiecte admitere anii anteriori
TopFacultati

Trebuie sa citesti

3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj
3 aspecte de luat in considerare cand alegeti noua usa de garaj

Înainte de a începe să faceți cumpărături pentru o nouă ușă de garaj, aflați ce ar trebui să căutați și să înțelegeți posibilitățile vaste pe care le oferă îmbunătățirea prin

Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?
Cum pot fi ajutati copiii care din diverse probleme nu pot invata matematica, utilizand auxiliare scolare?

Sunt mai multe probleme care pot face ca elevii sa nu poata invata corespunzator matematica, insa auxiliarele scolare sunt o sursa buna de ajutor. In acest articol ne referim la auxiliar matematica clasa 7, insa sfaturile si regulile pot fi aplicate pentru orice alt tip de auxiliar indiferent de

Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata
Cum sa te simti ca acasa in camera inchiriata

A mai ramas putin timp pana cand vei incepe facultatea, iar daca te muti intr-un alt oras, trebuie sa-ti asiguri tot confortul. Camera inchiriata, fie ca se afla intr-un camin sau ca este vorba de o garsoniera, te poate face sa te simti ca acasa. Iata cateva trucuri pentru a nu te simti ca un

Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!
Viata de student - Iata TOT ce trebuie sa stii despre dragoste, sex si romantism in facultate!

Pe langa cursuri, planuri de cariera si alte provocari academice, viata sociala si cea sentimentala sunt extrem de importante pentru orice student. Acesta este momentul in care iti poti intalni marea dragoste sau, dimpotriva, sa ai parte de multe si dureroase dezamagiri. Cel mai probabil te vei

Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche
Idei cool pentru a-ti petrece timp de calitate alaturi de sufletul tau pereche

Cand esti intr-o relatie pe termen lung, petrecerea timpului cu persoana iubita este esentiala. Legatura dintre voi se fortifica, capata din ce in ce mai mult sens. Astfel, va descoperiti calitatile, dar mai ales defectele. Mereu veti afla lucruri noi unul despre celalalt (chiar si dupa ani buni de

Teste Online

Informatica intensiv Pascal 01

Informatica intensiv Pascal 01

mai multe »